Πολιτική

Σπανάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας

Σπανάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις", Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

«Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στον χώρο εργασίας και, για τον λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει από τώρα να ενισχύουν διαρκώς τις δεξιότητες των εργαζομένων τους, τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αναπαράγει, όπως η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η συνεργασία και η ηγεσία».

Στις πολιτικές της κυβέρνησης για την τεχνητή νοημοσύνη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος συμμετείχε, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Όμιλος Τεχνητής νοημοσύνης-AI Catalyst».

«Η χώρα προπορεύεται στις εξελίξεις και, εν αναμονή της έκδοσης του ευρωπαϊκού κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε ήδη θεσπίσει διατάξεις για την προώθηση της ανάπτυξης και την ασφαλή αξιοποίηση των τεχνολογιών της με τον Ν. 4961/2022» δήλωσε ο κ. Σπανάκης και τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας σε ό,τι αφορά το πεδίο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας και στην ικανοποίηση των εργαζομένων από την εργασία τους.

Όπως υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διευκολύνονται και να απαλλάσσονται από κουραστικές, χρονοβόρες και επικίνδυνες εργασίες και θα μπορούν να αξιοποιούν ακόμα πιο παραγωγικά τον χρόνο στην εργασία τους, κάτι που θα αποβαίνει προς όφελος και των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στον χώρο εργασίας και, για τον λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει από τώρα να ενισχύουν διαρκώς τις δεξιότητες των εργαζομένων τους, τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αναπαράγει, όπως η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η συνεργασία και η ηγεσία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments