Nέα της αγοράς

ΤΧΣ: Η UniCredit έκανε εκδήλωση προσφοράς για την εξαγορά του 9% της Alpha Bank

ΤΧΣ: Η UniCredit έκανε εκδήλωση προσφοράς για την εξαγορά του 9% της Alpha Bank

Πηγή Φωτογραφίας: firstcisl.it

Δεν αποκλείεται το ΤΧΣ να ζητήσει βελτιωμένη πρόταση

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ο μοναδικός υποψήφιος που συμμετείχε και υπέβαλε προσφορά είναι η UniCredit. Μάλιστα οι ίδιες πηγές επικαλούνται πληροφορίες από τη γαλλική Lazard, που έχει οριστεί σύμβουλος της ανταγωνιστικής διαδικασίας, και σύμφωνα με αυτές δεν κατέθεσε κανένας άλλος επενδυτής προσφορά.

Τις επόμενες ώρες, κατά τις ίδιες πηγές, το ΤΧΣ θα εξετάσει και το ενδεχόμενο να ζητήσει βελτιωτική πρόταση από τη UniCredit. Ως γνωστό έχει προσφέρει 1,33 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του 9% της Alpha Bank.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον επενδυτή στον οποίο θα περάσει το 9% των μετοχών αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου πριν τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Ακολουθεί η Εθνική

Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του ήμισυ της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, ήτοι του 20% των μετοχών της.

Το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το ΤΧΣ εξετάζει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για τη μέθοδο που θα ακολουθήσει στη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Με τον τρόπο αυτό το ΤΧΣ στοχεύει να περιορίσει το εύρος της έκπτωσης επί της τρέχουσας αποτίμησης της Εθνικής Τράπεζας στο ΧΑ, η οποία θεωρείται απαραίτητη για την πώληση ενός τόσο μεγάλου ποσοστού μετοχών.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η είσοδος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ομίλου, της UniCredit εν προκειμένω, σε ελληνική τράπεζα για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, καταδεικνύει την διάθεση μακροπρόθεσμων επενδυτών να τοποθετηθούν ξανά στο εγχώριο σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν, δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών σε Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, προχωρήσει άμεσα και η πώληση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, που με βάση το τρέχον άτυπο χρονοδιάγραμμα θα επιχειρηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments