Ελλάδα

«Τη μισούσα, γι’αυτό τη σκότωσα»: Η αδερφή της Μπακογιώργου ομολόγησε τη δολοφονία

«Τη μισούσα, γι’αυτό τη σκότωσα»: Η αδερφή της Μπακογιώργου ομολόγησε τη δολοφονία

Πηγή Φωτογραφίας: EviaOnline.gr

Στις φυλακές οδηγούνται οι γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου.

Ομολόγησε, κατά την απολογία της, η 23χρονη αδελφή της Φαίης Μπακογιώργου τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι το έκανε, επειδή τη μισούσε. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι άλλες δύο κατηγορούμενες, η 64χρονη μητέρα του θύματος και η 66χρονη σπιτονοικοκυρά αρνήθηκαν την ανθρωποκτονία. Μάλιστα, η 56χρονη κατηγορούμενη φέρεται να δήλωσε ότι υπεραγαπούσε το θύμα και δεν την έβλαψε.

Τέλος, η μητέρα της 23χρονης Φαίης δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή με το ειδεχθές έγκλημα.

Οι μαραθώνιες καταθέσεις και η προφυλάκιση

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν νωρίτερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια και απολογήθηκαν επί έξι περίπου ώρες για βαρύτατες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 66χρονη σπιτονοικοκυρά, την 64χρονη μητέρα και την 23χρονη αδελφή της άτυχης κοπέλα, οι οποίες κατά περίπτωση διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και οδήγησε στην άσκηση των διώξεων σε βάρος των τριών γυναικών τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε έπειτα από μήνυση του πατέρα του θύματος.

Ακολούθησε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την 15η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων καθώς έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο κατηγορητήριο σε βάρος των τριών γυναικών αναφέρεται πως αυτές έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα της άτυχης Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ακόμη, στη δικογραφία που μελετούν οι δικαστικές αρχές περιλαμβάνεται πλήθος καταθέσεων μαρτύρων αλλά και προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που φώτισε την υπόθεση. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.

Ο πατέρας της Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος, άνοιξε νωρίτερα την καρδιά του στην εφημερίδα «Πατρίς» για όλα όσα έχουν συμβεί.

Ο πατέρας της Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος

-Πως αντιδράσατε όταν μάθατε τις συλλήψεις και κυρίως τα πρόσωπα που οδηγούνται πλέον στη Δικαιοσύνη; «Ως άνθρωπος αισθάνθηκα λύπη για το πως έχουμε καταντήσει, για το πως έχει γίνει ο κόσμος. Σαν πατέρας όμως αισθάνθηκα δικαιωμένος. Δεν θα δείξω οίκτο σε καμία φάση. Θέλω οι κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το ίδιο ακριβώς νόμισμα… ακριβώς το ίδιο…»

-Θα γυρίσω τον χρόνο δύο χρόνια πίσω. Ποια είναι η τελευταία επικοινωνία που είχατε με τη Φαίη;

«Την είδα τελευταία φορά το Πάσχα και μετά μιλούσαμε στα τηλέφωνα. Μου είχε στείλει τον Ιούλιο φωτογραφίες, διότι εγώ είχα δει κάτι μελανιές στο σώμα της και τη ρώτησα τι είναι αυτά; Μου είχε πει δεν είναι τίποτα, είναι από τροχαίο. Όταν της είπα ότι θα πάω στην τροχαία για να ρωτήσω και ότι δεν πιστεύω ότι είναι από τρακάρισμα μου είπε ότι αν πας θα τα αναιρέσω όλα».

-Σας έδειχνε ότι φοβάται κάτι; «Ναι ..γιατί όποτε την έπαιρνε τηλέφωνο η σπιτονοικοκυρά, γιατί μόνο αυτή την έπαιρνε τηλέφωνο πάντα την έλουζε κρύος ιδρώτας και έφευγε κατευθείαν. Το παιδί έτρεμε…»

-Πότε σας ενημερώνουν ότι η Φαίη έχει εξαφανιστεί; «Το βράδυ της Παρασκευής και ενώ η Φαίη έχει βρεθεί νεκρή το πρωί. Με πήραν τηλέφωνο γύρω στις οκτώ το βράδυ και μου είπαν ότι έφυγε από το σπίτι και ότι την ψάχνουνε. Πραγματικά θέλω να σας πω ότι δεν πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό ενώ τελικά είχε γίνει πολλές ώρες πριν. Λέω στην πρώην σύζυγό μου η Φαίη κάπου θα έχει πάει, δεν αντέχει τις κακουχίες. Το επόμενο πρωί με ξαναπαίρνει τηλέφωνο η πρώην σύζυγος και μου λέει ότι δεν έχει επιστρέψει και της λέω πήγαινε στην Αστυνομία. Από την αρχή δεν μου κόλλαγαν οι ημερομηνίες. Επικοινώνησα με την πρώην σύζυγο και της λέω πως είναι δυνατόν να μου λες ότι έφυγε Παρασκευή βράδυ όταν έλειπε από το πρωί; Μου λέει μπορεί πάνω στη σύγχυσή μου να έχω μπερδέψει τις ημερομηνίες. Της λέω είναι δυνατόν; Πιωμένη είσαι; Τόσο απλά λες έκανες λάθος ημερομηνία; Εμένα με κοροϊδεύανε. Μέχρι και προχθές παίζανε θέατρο».

-Πότε αρχίζετε και υποψιάζεστε; «Όταν με κάλεσε η αστυνομία ότι αναγνωρίσθηκε η Φαίη και άκουσα την απόφαση του ιατροδικαστή… Είπα ότι αυτό είναι ψέμα. Γιατί το παιδί μου δεν είχε τίποτα. Δεν υπήρχε αιτιολογία για το θάνατο. Παρέδωσα και τις φωτογραφίες με τις μελανιές της Φαίης στην αστυνομία».

-Θέλετε να μιλήσετε με τις κατηγορούμενες, να ρωτήσετε το γιατί; Όχι… Το μόνο που θέλω είναι ένα πράγμα. Να πληρώσουν ακριβώς με το ίδιο νόμισμα. Το λέω ξανά. Πρώτα να περάσουνε ότι κάνανε στο παιδί μου και μετά να μπούνε στο σκοτάδι που το ρίξανε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments