Πολιτική

Βουλή: Με 266 πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη [vid]

Βουλή: Με 266 πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών

Ναι ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ ψήφισαν 266 βουλευτές, ενώ 32 ψήφισαν κατά 

Ναι ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Η επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη.

Το πόρισμα θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα από την ημέρα συγκρότησης της επιτροπής.

Οι ΚΟ των κομμάτων θα αποστείλουν άμεσα τα ονόματα των βουλευτών που θα αποτελέσουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Βορίδης: Όχι τακτικισμοί και φτηνή πολιτική εκμετάλλευση για Τέμπη – Κόντρα με Ανδρουλάκη και Φάμελλο

Άλλη μία σκληρή «κόντρα» εξτυλίχθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη βάση της πρότασης του ΚΚΕ, αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Πρωταγωνιστές της έντασης ήταν οι Μάκης Βορίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Υπουργό Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση συνολικά δεν θα επιτρέψει τους τακτικισμούς και τη φτηνή πολιτική εκμετάλλευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην τραγωδία των Τεμπών», προκαλώντας αντιδράσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επειδή δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες. «Όταν ζητάμε προκαταρκτική, ζητάμε την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες Υπουργών, να ασκήσει η βουλή καθήκοντα δικαστικού λειτουργού καθώς έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις ποινικών ευθυνών που υπάρχουν στον Υπουργό.

Εσείς καταλήξατε ότι υπάρχουν χωρίς να έχουμε δει τη πρόταση. Δηλαδή χωρίς να ξέρετε τις κατηγορίες εσείς τις έχετε αποδώσει στους υπουργούς. Και αυτό δεν είναι πολιτικός τακτικισμός;

Τόσο σοβαρά παίρνετε το ρόλο σας για να αποδώσετε ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα, ότι τέλεσαν εγκλήματα. Ποιος απαξιώνει τη κοινοβουλευτική διαδικασία; Αυτός που σπεύδει να υπερψηφίσει για κατηγορητήρια που δεν έχει δει;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης και προσέθεσε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ: «Θα απαντήσουμε αναλυτικά και σας λέω από τώρα θα την απορρίψουμε γιατί δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments