Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Επόμενος στόχος η πρώτη θέση

ΠΑΣΟΚ: Επόμενος στόχος η πρώτη θέση

Πηγή Φωτογραφίας: [365041] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τις πολιτικές φιλοδοξίες τους.

Χωρίς πανηγυρισμούς και αλαζονεία, συνεχίζουμε το έργο μας: αυτή είναι η βασική κατεύθυνση που αναμένεται να δώσει ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου το Σάββατο και της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Στόχος δεν είναι απλά και μόνο η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφηκε για πρώτη φορά σε έρευνα της κοινής γνώμης, αλλά η πλήρης επάνοδος στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βασικός αντίπαλος της ΝΔ, με ορίζοντα το 2027.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Η κοινωνική απεύθυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση αφορά όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τόσο τους προοδευτικούς κεντρώους όσο και εκείνους που σήμερα αισθάνονται απογοητευμένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα των συνεργασιών έχει τεθεί με επιτακτικότητα στα πηγαδάκια της κεντροαριστεράς μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι να καταρτιστεί ο αντιπολιτευτικός χάρτης για τις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει πραγματικό περιεχόμενο. Μια τάση, πάντως, είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί σανίδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα στελέχη που θέλουν να “πηδήξουν από το καράβι” διά της οδού των μεταγραφών.

Και σε πολιτικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα υψηλού κοινωνικού και πολιτικού συμβολισμού (όπως η δημόσια υγεία), ενώ, παράλληλα, κοιτάζει και προς τα αριστερά και επικρίνει τη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των Τεμπών, αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε το άνοιγμα της χρονικής διαφοράς μετά το 1997, καθώς πίστευε ότι θα οδηγούσε ουσιαστικά σε συγκάλυψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments