Αθλητισμός

Αλ Νασρ και Αλ Χιλάλ έκαναν το «μπαμ» με Κριστιάνο και Νεϊμάρ χωρίς να βγάλουν ούτε ευρώ από τα ταμεία τους

Αλ Νασρ και Αλ Χιλάλ έκαναν το «μπαμ» με Κριστιάνο και Νεϊμάρ χωρίς να βγάλουν ούτε ευρώ από τα ταμεία τους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Η Αλ Νασρ του ανέθεσε το πιο επικερδές συμβόλαιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με όρους που φημολογείται ότι ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ μετακόμισαν στη Σαουδική Αραβία με συμφωνίες εκατομμυρίων το 2023, χωρίς ωστόσο Αλ Νασρ κι Αλ Χιλάλ να ξοδεύουν ούτε ευρώ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνος που ξεκίνησε την τάση των κορυφαίων Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών να κατευθύνονται στη Μέση Ανατολή, με τον πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας να μετακομίζει ως ελεύθερος μετά την αποδέσμευσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Αλ Νασρ του ανέθεσε το πιο επικερδές συμβόλαιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με όρους που φημολογείται ότι ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Από την άλλη, στον δρόμο που χάραξε ο «CR7» βρέθηκε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος σήμερα φέρεται να κερδίζει 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Αλ Χιλάλ, με τη μεταγραφή του από την Παρί Σεν Ζερμέν να περιλαμβάνει επίσης αμοιβή 90 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν είχε κόστος για τον σύλλογο που απέκτησε τον εμβληματικό Βραζιλιάνο επιθετικό.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι διοργανωτές της Σαουδικής Λίγκας ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα προσλήψεων πριν αποκτηθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό το φιλόδοξο έργο είδε κάθε σύλλογο της SPL να λαμβάνει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να προσελκύσει ταλέντα κορυφαίου επιπέδου, καθώς και να κλείνει συμφωνίες για υπογραφές όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σάντιο Μανέ, ο Ριάντ Μαχρέζ, ο Αϊμερίκ Λαπόρτε και ο Ενκόλο Καντέ κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί αυτό και γιατί οι Αλ Νασρ και Αλ Χιλάλ δεν έβγαλαν ούτε ευρώ από την τσέπη, ο Σαντ Αλ-Λαζίζ, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σαουδικής Pro League, είπε σε δηλώσεις του: «Η Αλ Νασρ δεν πλήρωσε τίποτα για να υπογράψει τον Κριστιάνο. Το πρόγραμμα προσλήψεων στο SPL είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για την υπογραφή του Ρονάλντο και την πληρωμή του μισθού του. Το ίδιο συνέβη με τον Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ και τον Ζότα στην Ιτιχάντ και τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και τον Οτάβιο στην Αλ Νασρ. Ο Ρονάλντο δεν πήγαινε ποτέ στην Αλ Χιλάλ, οι διαπραγματεύσεις με τον παίκτη αφορούσαν μόνο τον Αλ Νασρ».

Πηγή: sportal.gr//Κώστας Τόπας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments