Policy Briefs

Μακρόν: Τα νοσοκομεία της Γαλλίας να υποδεχθούν τα παιδιά της Γάζας

Μακρόν: Τα νοσοκομεία της Γαλλίας να υποδεχθούν τα παιδιά της Γάζας

Πηγή Φωτογραφίας: France24.com

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να εκκενώσει και να περιθάλψει παιδιά της Γάζας στα γαλλικά νοσοκομεία .

Η Γαλλία θα « κινητοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της» για «να βοηθήσει στην εκκένωση τραυματισμένων ή άρρωστων παιδιών από τη Λωρίδα της Γάζας στα νοσοκομεία της που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη », δήλωσε την Κυριακή (19 Νοεμβρίου) τα Ηλύσια σε δήλωση, καθώς τα αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα εντείνονται. .

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF , η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που διέπραξε η Χαμάς άφησε πίσω της 1.200 νεκρούς από την ισραηλινή πλευρά, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά. Στη Λωρίδα της Γάζας, 11.255 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 4.630 παιδιών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότερα από 30 πρόωρα μωρά εκκενώθηκαν από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το al-Chifa, το οποίο επλήγη από ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με τον Mohammed Zaqout, γενικό διευθυντή νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας, που έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για να ανταποκριθεί στην ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη, το Ηλύσιο ανακοίνωσε ότι «θα αναπτυχθούν ιατρικοί εναέριοι πόροι, τόσο πολιτικοί όσο και στρατιωτικοί». Ένα νέο αεροπλάνο θα φέρει «περισσότερους από 10 τόνους ιατρικού φορτίου για την αρχή της επόμενης εβδομάδας».

Στην Αίγυπτο « τις επόμενες ημέρες » αναμένεται επίσης ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο διαμορφωμένο για νοσοκομειακή υποστήριξη με 40 κλίνες .

Όσον αφορά τα παιδιά, η Γαλλία θα κινητοποιήσει τους εναέριους πόρους «ώστε να μπορούν να νοσηλευτούν στη Γαλλία, εάν αυτό είναι χρήσιμο και απαραίτητο». Σύμφωνα με το Élysée, γίνονται ρυθμίσεις για την υποδοχή «έως και 50 ασθενών» στα γαλλικά νοσοκομεία.

«Η Γαλλία θα συμβάλει επίσης στην ευρωπαϊκή προσπάθεια με ανθρωπιστικό φορτίο που επιβιβάζεται στις ευρωπαϊκές πτήσεις στις 23 και 30 Νοεμβρίου », πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή στο X (πρώην Twitter).

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορεί να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια. Για αυτό, πρέπει να επιτύχουμε μια άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός », συνέχισε ο αρχηγός του κράτους, ζητώντας την επανέναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας που οδηγεί σε λύση δύο κρατών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου, αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και της Ευρώπης, για « άμεση κατάπαυση του πυρός » στη Γάζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments