Πολιτική

Άδωνις: Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης [vid]

Άδωνις: Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI),Τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης επανέλαβε, στο Κοινοβούλιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης,

Προωθούμε τον ενιαίο κανονισμό παροχών στους ασφαλισμένους

Τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης επανέλαβε, στο Κοινοβούλιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά αγωνίζονται για την προώθηση του ενιαίου κανονισμού παροχών προς τους ασφαλισμένους.   

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γεωργίου Μουλκιώτη με θέμα «Ανολοκλήρωτη η έκδοση Ενιαίων Κανονισμών Ασφάλιση και Παροχών του ΕΦΚΑ από το 2016», ότι η εν λόγω ερώτηση «είναι σωστή, γιατί έχει να κάνει με τον ενιαίο κανονισμό παροχών στους ασφαλισμένους και άρα, θίγει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Όταν δημιουργήθηκε ο ΕΦΚΑ, κάθε ταμείο έφερε τα στοιχεία του κάθε ασφαλισμένου για να μη χαθούν τα στοιχεία, αλλά κάθε ταμείο είχε διαφορετικές παροχές προς τους ασφαλισμένους του».

«Πλέον, με τον ΕΦΚΑ, που λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια», συμπλήρωσε ο Άδωνις, «πληρώνουμε όλοι τα ίδια, αλλά δεν απολαμβάνουμε τις ίδιες παροχές. Πράγματι, λοιπόν, υπάρχει κίνδυνος αδικίας και έχει υπάρξει μέριμνα για να δημιουργηθεί ενιαίος κανονισμός παροχών που θα άρει τις αδικίες μεταξύ των ασφαλισμένων».

Πιο ειδικά, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως ο ενιαίος κανονισμός προωθείται και  «με το νόμο που θα ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες στη Βουλή. Ωστόσο, είχαμε μια διαφωνία ως προς την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ελπίζω να μην επαναληφθεί  ένας λαϊκισμός σχετικά με το θέμα αυτό. Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα είναι ένας νόμος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον υπερψήφισε ως κυβέρνηση το 2010. Η ίδια ρύθμιση επαναλήφθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία το 2014, καθώς επίσης και από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016».

«Αυτό το ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ ως κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη, τη στιγμή που όλα τα κόμματα τον έχουν υπερψηφίσει. Πρέπει να μην υπάρχουν διαφορετικές παροχές. Για αυτό το λόγο, πρέπει να υπάρξει ενιαίους κανονισμός παροχών για τους ασφαλισμένους. Κάποιοι όμως θα φωνάξουν και θα διαμαρτυρηθούν, γιατί αναπόφευκτα το ύψος των παροχών θα μειωθεί για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Ελπίζω όμως το ΠΑΣΟΚ να είναι εδώ κα να ψηφίσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσουμε, παρά τις ενδεχόμενες διαμαρτυρίες. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ανακαλύφθηκε η δήθεν κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη – Γεωργιάδη. Δηλαδή, κατά το ΠΑΣΟΚ, ο νόμος ψηφίστηκε ο νόμος από τρεις κυβερνήσεις κρυφά. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του 2023 θέλει να καταργήσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2023. Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη θέλει να καταργήσει τους νόμους του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά.

Καταληκτικά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε στον βουλευτή και το Σώμα πως ο ενιαίος κανονισμός παροχών πρέπει να γίνει για λόγους δικαιοσύνη, «αλλά και για λόγους πρακτικούς», δεδομένου ότι «στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ πρέπει να έχουμε έναν ενιαίο κανονισμό παροχών. Δεν γίνεται ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ χωρίς ένα ενιαίο κανονισμό παροχών. Είναι πρακτικά αδύνατο», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments