Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: “Φωτιά” στο πρωτάθλημα – 4 διεκδικητές σε απόσταση ενός αποτελέσματος [vid]

ΠΑΟΚ: “Φωτιά” στο πρωτάθλημα – 4 διεκδικητές σε απόσταση ενός αποτελέσματος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τη δεδομένη στιγμή, το σημαντικότερο -τουλάχιστον μέχρι το επόμενο- ματς για τους Θεσσαλονικείς είναι αυτό κόντρα στην Άιντραχτ. Από τη Γερμανία περνά η πρωτιά του ομίλου που φαντάζει ως μία σπουδαία πρόκληση για τον αήττητο Ευρωπαίο Δικέφαλο, γνωρίζοντας πως αν επιτύχει και το συγκεκριμένο στόχο, θα βρεθεί απευθείας στους «16» του Conference League.

Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Άρης έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Τη δεδομένη στιγμή, το σημαντικότερο -τουλάχιστον μέχρι το επόμενο- ματς για τους Θεσσαλονικείς είναι αυτό κόντρα στην Άιντραχτ. Από τη Γερμανία περνά η πρωτιά του ομίλου που φαντάζει ως μία σπουδαία πρόκληση για τον αήττητο Ευρωπαίο Δικέφαλο, γνωρίζοντας πως αν επιτύχει και το συγκεκριμένο στόχο, θα βρεθεί απευθείας στους «16» του Conference League.

Παράλληλα θα εξασφαλίσει στον εαυτό του ακόμη περισσότερες ημέρες προκειμένου να στρέψει όλη την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, εκεί που το πρόσημο είναι θετικό, με τους Θεσσαλονικείς να αγγίζουν το… τέλειο στον πρώτο γύρο.

Μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής του Round 1 και κοιτώντας κανείς την βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί, μπορεί να αντιληφθεί πόσο κόστισε στον ΠΑΟΚ αυτή η αδράνεια δευτερολέπτων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο 2-2 του Γερεμέγιεφ. Ένα blackout που αν είχε αποφευχθεί, θα διαμόρφωνε πολύ διαφορετικά το σκηνικό στην βαθμολογία.

Με τα «αν» όμως δεν γράφεται ιστορία. Η διαφορά του ΠΑΟΚ από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό είναι πλέον σε απόσταση… δύο βαθμών και όλα δείχνουν πως οι Big-4 θα πορευθούν χέρι χέρι για καιρό ακόμη. Σε ορίζοντα 12 αγώνων, οι Θεσσαλονικείς έχουν χάσει μόλις δύο ματς, αυτό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς να βάζει κανείς -βέβαια- στην κουβέντα τα παράπονα από την διαιτησία που του στέρησαν το δικαίωμα να έχει περισσότερους βαθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς στο «Γεντί Κουλέ» όπου ο VAR δεν… είδε την ανατροπή του Μπράντον Τόμας, όπως αντίστοιχα και την «μανσέτα» παίκτη του Άρη μέσα την περιοχή στο clasico της Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικότερο για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πως κλείνει το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πως στον δεύτερο γύρο έχει να παίξει τα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι στο σπίτι του. Κοινώς σε μία Τούμπα που θα βρίσκεται… επί ποδός! Ουσιαστικά και το εκτός έδρας ντέρμπι είναι… εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αφού στις 3 Γενάρη θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης».

Μέχρι το ματς με τους κιτρινόμαυρους όμως, προηγείται μία κομβική τετράδα αγώνων για τον ΠΑΟΚ με Λαμία (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Κηφισιά (εκτός) και ΟΦΗ (εντός) που μπορούν να του δώσουν βαθμολογικό και ψυχολογικό boost στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Σε μία πρώτη ανάγνωση της τωρινής κατάστασης, οι συνθήκες έρχονται να «κουμπώσουν» ιδανικά πάνω στον ΠΑΟΚ, αν και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει καμία απολύτως σημασία μπροστά στην απαράβατη τακτική του game by game. Και για την ώρα, υπάρχει μόνο η Άιντραχτ…

Πηγή: sdna.gr//Ελένη Μπούντου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments