Αθλητισμός

Στο στόχαστρο δύο γερμανικών ομάδων ο Γιάννης Κωνσταντέλιας [vid]

Στο στόχαστρο δύο γερμανικών ομάδων ο Γιάννης Κωνσταντέλιας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364656] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο επικεφαλής της σχολής ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ στο Όφενμπαχ, Ζαχαρίας Ατματζίδης, προειδοποιεί τους Γερμανούς και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την ποιότητα του Γιάννη Κωνσταντέλια

Τα ΜΜΕ της Γερμανίας έχουν εστιάσει στην περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια, ξεψαχνίζοντας τον νεαρό «μάγο» του ΠΑΟΚ! Στην ιστοσελίδα Frankfurter Rundschau φιλοξενείται ένα μεγάλο θέμα για τον «Ντέλια» και το πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, με τον Ζαχαρία Ατματζίδη που έχει τον ρόλο του υπευθύνου στις ακαδημίες του Δικεφάλου στο Όφενμπαχ να τον περιγράφει και να τον συγκρίνει με τον Ζοάο Φέλιξ της Μπαρτσελόνα!

«Στην πραγματικότητα ο Κωνσταντέλιας γεννήθηκε σε λάθος χώρα» λέει ο Ατματζίδης για τον νεαρό μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ και προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι μια λάθος διεύθυνση για να ξεκινήσεις μια καριέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως μπορείτε να δείτε από την τρέχουσα μεταγραφική αξία στα 8.000.000 ευρω, σαν να είναι ένα κομμάτι από την… τούρτα, ενώ αξίζει πολύ περισσότερο» .
Στη συνέχεια όπως τόνισε: «Αυτό το αγόρι είναι είναι ένα μέγαλο ταλέντο, που πρόκειται να γίνει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Το στυλ του μοιάζει πολύ σε αυτό του Ζοάο Φέλιξ όταν παίζει. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι θα μπορουσε να γινει πιο επικίνδυνος μπροστά από την αντίπαλη εστία. Έχει σκοράρει μόλις τέσσερα γκολ σε 22 ματς, αλλά αυτό είναι στοιχείο που μπορεί να βελτιώσει».
«Τον θέλουν Ντόρτμουντ και Σάλτσμπουργκ! 

Μέσα στο δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον τόσο της Μπορούσια Ντόρτμουντ όσο και της Σάλτσμπουργκ, αναφέροντας ότι οι Αυστριακοί πρόσφεραν το ποσό των 12.000.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσουν!

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για αυτόν, ενώ η Σάλτσμπουργκ πρόσφερε στον ΠΑΟΚ ένα ποσό μεταγραφής 12.000.000 ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Το συμβόλαιό του στον Λευκό Πύργο έχει διάρκεια έως το 2027», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Ο ΠΑΟΚ επενδύει πολλά εκατομμύρια στις ακαδημίες» 

Οι Γερμανοί αποθεώνουν την δουλειά που γινεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ο Ζαχαρίας Ατματζίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντεκα Έλληνες στην ομάδα του ΠΑΟΚ με περίπου 30 παίκτες, όλοι τους κάτω των 23 ετών. Οι δέκα από τους έντεκα είναι από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Τρανό παράδειγμα της δουλειάς στις ακαδημίες τυ ΠΑΟΚ είναι ο Κωνσταντέλιας. Ήρθε από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη στα 11 του και ο ΠΑΟΚ πρόσεξε και τους γονείς του που ήρθαν μαζί του».

Το δημοσίευμα γενικότερα για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ τονίζει: «Ο ΠΑΟΚ επενδύει πολλά εκατομμύρια ευρώ στις ακαδημίες του, με τον πρόεδρο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη να προωθεί την ανάπτυξη νέων ντόπιων ταλέντων και θέλει να επεκταθεί σε ένα επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο. Για το σκοπό αυτό, ο ΠΑΟΚ τρέχει το πρόγραμμα της ακαδημίας του και συνεργάζεται με συλλόγους που θα μπορούσαν να είναι πιθανοί προμηθευτές ταλέντων.

Στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αφρική, προπονητές με διπλώματα εργάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του βορειοελληνικού συλλόγου για την υποστήριξη των νέων. Και αυτή η δέσμευση αποδίδει καρπούς. Ένα παράδειγμα είναι ο Χρήστος Τζόλης, που τώρα προκαλεί αίσθηση στη Φορτούνα Ντίσελντορφ που και αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ηρθε σε ηλικία οκτώ ετών και πουλήθηκε στη Νόριτς Σίτι για 11.000.000 ευρώ το 2021. Επίσης ο 20χρονος Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που είναι έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ελλάδα.

Ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ και έκανε το 2-1 στον πρώτο αγώνα λίγο πριν το τέλος – αφού είχε κάνει ένα λάθος στην ισοφάριση της Φρανκφούρτης. Ο Στέφανος Τζίμας, ένας 17χρονος καθαρόαιμος επιθετικός, είναι το επόμενο διαμάντι στην ακατέργαστη κατάσταση που ήδη προσελκύει τα βλέμματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων».

Πηγή: sdna.gr//Ελένη Μπούντου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments