Διεθνή

Γάζα: Σκοτώθηκε γιος ισραηλινού υπουργού από βόμβα σε τούνελ της Χαμάς

Γάζα: Σκοτώθηκε γιος ισραηλινού υπουργού από βόμβα σε τούνελ της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli soldiers work to secure residential areas following a mass-infiltration by Hamas gunmen from the Gaza Strip, in Sderot, southern Israel October 7, 2023. REUTERS/Ammar Awad

Ο 25χρονος Γκαλ Μέιρ Αϊζενκοτ, γιος του Γκάντι Αϊζενκοτ, πρώην αρχηγού του στρατού, έπεσε νεκρός την Πέμπτη, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παραβρέθηκε στην κηδεία του γιου του ισραηλινού υπουργού και πρώην αρχηγού του στρατού, Γκάντι Αϊζενκοτ. Ο 25χρονος Γκαλ Μέιρ Αϊζενκοτ σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο Μπένι Γκαντς, ηγέτης του κόμματος Εθνική Ενότητα, στο οποίο ανήκει ο Αϊζενκοτ. Τα μέλη του κόμματος εντάχθηκαν στην ισραηλινή κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Νετανιάχου, με τον σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που συγκροτήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Ο 25χρονος Γκαλ Μέιρ Αϊζενκοτ – Times of Israel Ο Αϊζενκοτ σκοτώθηκε στη βόρεια Γάζα όταν εξερράγη βόμβα σε τούνελ της Χαμάς στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, κοντά στο οποίο βρίσκονταν ισραηλινοί στρατιώτες. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Ο Αϊζενκοτ σκοτώθηκε στη βόρεια Γάζα όταν εξερράγη βόμβα σε τούνελ της Χαμάς στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, κοντά στο οποίο βρίσκονταν ισραηλινοί στρατιώτες. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Ο πατέρας του έλαβε τα άσχημα νέα ενώ βρισκόταν στο αρχηγείο της 162ης Μεραρχίας στο νότιο Ισραήλ, μαζί με τον Γκαντς. Η κηδεία του έγινε στην Χερζλίγια, την Παρασκευή. «Μαζί με όλο το Ισραήλ στέλνω τη στήριξή μου στον Γκάντι και σε ολόκληρη την οικογένειά του και μια μεγάλη αγκαλιά. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον ιερό σκοπό για τον οποίο πέθανε ο Γκαλ”» τόνισε ο Μπένι Γκαντς σε ανακοίνωσή του.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του ισραηλινού υπουργού. Συνολικά 89 ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί έως την Πέμπτη, σε μάχες στη Γάζα, από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης των IDF, στις 27 Οκτωβρίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments