Ελλάδα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση χούλιγκανς στον Ρέντη

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση χούλιγκανς στον Ρέντη

Πηγή Φωτογραφίας: NEABEAST.GR

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού

Σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας παραμένει διασωληνωμένος σε βαθιά καταστολή ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Πανθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση, καθώς την Παρασκευή λόγω της κατάστασης της υγείας του ήταν αδύνατον.

Οι συγγενείς του 31χρονου, αλλά και οι συνάδελφοί του, είναι στο πλευρό του και περιμένουν ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Μάλιστα ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση του κόσμου να δώσει αίμα για τον 31χρονο.

Οι αστυνομικοί της διμοιρίας του ήταν εκείνοι που εν μέσω «μάχης» με τους χούλιγκαν κατάφεραν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, όπως καταγράφεται και σε δραματικό ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Ο 31χρονος είναι μάλιστα ιδιαίτερα άτυχος, καθώς τη στιγμή που χτυπήθηκε άλλοι δύο συνάδελφοί του βρίσκονταν μπροστά του, όμως η φωτοβολίδα καρφώθηκε στον μηρό του.

Το ηχητικό (στο 1:13 του βίντεο) καταγράφει την ενημέρωση του κέντρου από τους συναδέλφους του 31χρονου.

Ο 31χρονος έχει 10 χρόνια προϋπηρεσίας στην Αστυνομία, ενώ είναι παντρεμμένος χωρίς παιδιά.

Ο διάλογος του κέντρου με τον αστυνομικό:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ: Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ: Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

«Κάτι δεν πάει καλά» Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, μίλησε στο MEGA για το περιστατικό. «Οι ευχές και προσευχές όλων στον αστυνομικό. Είδαμε αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, είδαμε την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είδαμε να έρχονται χούλιγκανς από την Κροατία. Και είδαμε και τώρα αυτό. Κάτι δεν πάει καλά, η πολιτεία δεν έχει αντιμετωπίσει αυτό που λέμε οπαδική βία. Εδώ πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, εκτός γηπέδου από ανθρώπους που μπορεί να μην ήταν στο γήπεδο. Έχει πολλά ερωτήματα η ενέργεια της αστυνομίας, να προσάγει 424 ανθρώπους. Δεν ξέρω αν είναι ενδεδειγμένη η ενέργεια. Έχω αμφιβολίες ότι μπορεί μέσα στους προσαχθέντες να είναι και ο δράστης», είπε αρχικά.

«Από ανθρώπους που αφέθηκαν ελεύθεροι και με κάλεσαν, είχε να κάνει η προσαγωγή με την ανεύρεση πυρίτιδας», επεσήμανε ο κ. Γλύκας.

Για τις ποινές: «Μακάρι να μείνουμε στην έννοια της απόπειρας και να μην έχουμε κάτι τετελεσμένο. Είναι καθαρά επιθετική ενέργεια. Πιθανώς να μην ήταν και μέσα στο γήπεδο. Εάν μείνει σε επίπεδο απόπειρας θα φτάσει τουλάχιστον τα 20 χρόνια για το ένα αδίκημα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments