Πολιτική

Οπαδική βία: Τα 2+2 “σκληρά” σενάρια στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης

Οπαδική βία: Τα 2+2 “σκληρά” σενάρια στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Mondefootball.fr

Αποφασισμένη για "σκληρή" απάντηση φέρεται η κυβέρνηση.

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκεσε η έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Στη σύσκεψη για την οπαδική βία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι πολιτικές αποφάσεις που λήφθησαν πρόκειται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Η σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και σ’ αυτή συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα έναντι του χουλιγκανισμού αναμένονται τη Δευτέρα. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς μέχρι τέλους, γεγονός που αντικατοπτρίζεται, κατά πληροφορίες, στην απευθείας εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες. Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, φέρεται να συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή, σημειώθηκε ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό, στο οποίο ένας 30χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από Ναυτική φωτοβολίδα έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, φάνηκε έτοιμος να πάρει μια πολύ αυστηρή απόφαση και απαίτησε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν μικρές διαρροές.

Η κυβέρνηση εξετάζει τέσσερα βασικά σενάρια για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας που είναι τα ακόλουθα: «Μπλόκο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων.

Άλλωστε, επί τάπητος τέθηκε και το πρόσφατο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για την απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική συνεπάγεται την ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Στην περίπτωση αυτή, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης ο οποίος τραυμάτισε βαριά αστυνομικό των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο κλειστό γήπεδο το Σάββατο, όπου στις τουαλέτες βρέθηκαν κροτίδες, φωτοβολίδες όμοιες με αυτή που χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου μετά τα επεισόδια ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments