Διεθνή

Ο ισραηλινός στρατός προβλέπει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα κρατήσει ολόκληρο το 2024

Ο ισραηλινός στρατός προβλέπει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα κρατήσει ολόκληρο το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke rises following an Israeli airstrike in Gaza City, Wednesday, Oct. 11, 2023. The militant Hamas rulers of the Gaza Strip carried out an unprecedented, multi-front attack on Israel at daybreak Saturday, firing thousands of rockets as dozens of Hamas fighters infiltrated the heavily fortified border in several locations, killing hundreds and taking captives. Palestinian health officials reported hundreds of deaths from Israeli airstrikes in Gaza. (AP Photo/Fatima Shbair

Σχεδόν 22.000 οι νεκροί - Με ρουκέτες στο Ισραήλ υποδέχτηκε το νέο έτος η Χαμάς

Για «παρατεταμένες μάχες» ετοιμάζεται ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπός του, Ντάνιελ Χαγκάρι, καθώς έχει εκτιμήσει ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

«Αυτές οι προσαρμογές έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη συνέχιση του πολέμου το 2024. Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων σχεδιασμούς έχοντας κατανοήσει ότι θα υπάρξουν πρόσθετες αποστολές και ότι οι μάχες θα συνεχιστούν τον υπόλοιπο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O εκπρόσωπος των IDF πρόσθεσε ότι ορισμένοι έφεδροι θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο αυτή την εβδομάδα» για να μπορέσουν να ανακτήσουν δυνάμεις τους επιτρέψουν «πριν από τις επερχόμενες επιχειρήσεις».

Σχεδόν 22.000 οι νεκροί

Περισσότεροι από 21.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την φονική επίθεση που εξαπέλυσε στο νότιο Ισραήλ η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι – οι περισσότεροι άμαχοι –, ενώ πάνω από 240 μεταφέρθηκαν ως όμηροι στη Γάζα. Η Χαμάς συνέχισε τις σποραδικές επιθέσεις με ρουκέτες – η τελευταία λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου – και το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς μέχρι το τέλος του 2023.

Τουλάχιστον 48 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα την Κυριακή, ενώ πολλοί παραμένουν καταπλακωμένοι κάτω από ερείπια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Άλλο ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο 20 ατόμων που είχαν καταφύγει σε χώρους του Πανεπιστημίου Αλ Άκσα στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ρουκέτες από τη Χαμάς με την έλευση του νέου έτους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ με την έλευση του νέου έτους

Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν με την αλλαγή του χρόνου στο Τελ Αβίβ και το νότιο Ισραήλ με τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ να αναχαιτίζουν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τρομοκρατήθηκα λες και ήταν η πρώτη φορά που είδα πυραύλους. Είναι τρομερό», δήλωσε ένας άνδρας που γιόρταζε με φίλους του την Πρωτοχρονιά.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς. Όπως ανέφεραν σε βίντεο που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ, χρησιμοποίησαν ρουκέτες M90 «σε αντίποινα για το μακελειό αμάχων» από το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments