Policy Briefs

Η Γερμανία του Σολτς βυθίζεται στις απεργίες

Η Γερμανία του Σολτς βυθίζεται στις απεργίες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Αποδοκιμάζεται η πολιτική της κυβέρνησης Σολτς.

Το συνδικάτο των Γερμανών μηχανοδηγών ανακοίνωσε πανελλαδικές απεργίες, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες των αγροτών ενάντια στη γερμανική πολιτική γεωργικών επιδοτήσεων.

Εάν οι απαιτήσεις αυτών των δύο βιομηχανιών είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους, μαρτυρούν ένα καταστροφικό κοινωνικό κλίμα στη Γερμανία εδώ και μια εβδομάδα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει μεγάλο αριθμό αγροτικών επιδοτήσεων προκειμένου να καλύψει τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Το σωματείο μηχανοδηγών GDL, από την πλευρά του, καταγγέλλει τις κακές συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η Deutsche Bahn (DB), η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, έχοντας αρνηθεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του συνδικάτου, η τελευταία ανακοίνωσε εθνική απεργία.

«Είναι δουλειά ενός προέδρου να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών του », δήλωσε ο αρχηγός του GDL Claus Weselsky, εξηγώντας την απόφαση. Αν και αυτή η απόφαση είχε σοβαρές συνέπειες για τη σιδηροδρομική κυκλοφορία, ήταν ο μόνος τρόπος για να τους ακούσουν οι αξιωματούχοι της Deutsche Bahn.

«Σε όλες τις προηγούμενες μισθολογικές διαφωνίες, η διοίκηση της DB AG έχασε στο τέλος και έπρεπε να υποχωρήσει », είπε ο Weselsky στο μέσο ενημέρωσης του Phoenix .

Η Γερμανία έχει ήδη πληγεί σκληρά από τις διαδηλώσεις των αγροτών, οι οποίες διαρκούν από τη Δευτέρα (8 Ιανουαρίου), αποκλείοντας κεντρικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους και προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Η ίδια η Deutsche Bahn θα έχανε εκατομμύρια εξαιτίας της απεργίας. Σε αντίποινα αμφισβήτησε τη νομιμότητα των απεργιών κατά την επείγουσα παραπομπή στα δικαστήρια, τα οποία επικύρωσαν τη διεξαγωγή των διαδηλώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments