Πολιτική

Κεραμέως για ομόφυλα ζευγάρια: Σεβαστή η Εκκλησία, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί [vid]

Κεραμέως για ομόφυλα ζευγάρια: Σεβαστή η Εκκλησία, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν τη Δευτέρα η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε ξεκάθαρα να ψηφίσουν οι βουλευτές το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν τη Δευτέρα η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. Η κα Κεραμέως παρουσίασε τον φάκελο που θα λαμβάνει όποιος επιλέξει να ψηφίσει μέσω της επιστολικής ψήφου, τα περιεχόμενα του φακέλου, τον τρόπο που θα επιλέξει τους υποψηφίους και το κόμμα της αρεσκείας του, ενώ παράλληλα εξήγησε με αναλυτικά βήματα τη διαδικασία.

Όπως διευκρίνισε, το μέτρο δεν αφορά μόνο απόδημους Έλληνες, αλλά και εκλογείς εντός Ελλάδας, όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που απουσιάζουν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους επί μήνες τη θερινή σεζόν. Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι μέχρι τις 29 Απριλίου πρέπει να αποφασίσει κάθε εκλογέας εάν θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο και να έχει κάνει τη σχετική αίτηση, ώστε να μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ερωτηθείσα για την προωθούμενη ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, η Υπουργός Εσωτερικών είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «ο πρωθυπουργός ζήτησε ξεκάθαρα να ψηφίσουν οι βουλευτές το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», καθώς και ότι «είναι σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας, αλλά η νομοθετική εξουσία ανήκει στην κυβέρνηση».

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμη και στον νέο τρόπο επιλογής των επικεφαλής φορέων, μέσω του ΑΣΕΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments