Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Πηγή Φωτογραφίας: [363044] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy_.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το έργο αντλησιοταμίευσης της Αμφιλοχίας και θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του Νέου Οδικού Άξονα «Άκτιο-Αμβρακία».

Την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ενώ στη συνέχεια θα παρασταθεί στο άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων Ηγετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments