Ελλάδα

Κακοκαιρία «Avgi»: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία – Στα «λευκά» και η Εύβοια [vid]

Κακοκαιρία «Avgi»: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία – Στα «λευκά» και η Εύβοια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366837] ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Avgi», με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις άνεμους. Η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως μετέδωσε η Άντζυ Κούκη από την Πάρνηθα το θερμόμετρο αγγίζει τον ένα βαθμό Κελσίου. Κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθος και από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων, ενώ αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Από το βράδυ επιχειρούν συνεχώς τα οχήματα της περιφέρειας ώστε να εκχιονιστούν οι δρόμοι και να υπάρχει απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων, ενώ πριν από λίγη ώρα την εμφάνισή του έκανε και ο στρατός με οχήματα, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να συνδράμουν στο έργο της απελευθέρωσης των δρόμων από το χιόνι.

Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι και το 30ο για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων και επί της λεωφόρου Φυλής, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια. Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας επί της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη μέχρι και το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Από χθες το βράδυ χιονίζει ασταμάτητα στα Βίλια. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα, ενώ από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού περνάνε συνεχώς ειδικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Γιατί ο στόχος όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ, είναι πάση θυσία οι δρόμοι να παραμείνουν καθαροί, ώστε αν οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει την οποιαδήποτε ανάγκη να μπορεί να μετακινηθεί. Ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν υπήρξε κάποια κλήση στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, ούτε προέκυψε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη που καθιστούσε αναγκαία την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Η μόνη αναφορά που υπήρξε είναι για έναν νεφροπαθή ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε νοσοκομείο προκειμένου να κάνει την αιμοκάθαρση του.

Αρκετά έντονη χιονόπτωση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Συνεχώς περνάει πυροσβεστική αλλά και εκχιονιστικά μηχανήματα για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται το καιρικό φαινόμενο στην Εύβοια. Όλο το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ στη μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές τις περιοχές έχουν ριχτεί 35 μηχανήματα έργου. Το στοίχημα όπως μας λέγανε ήταν να κρατηθεί το βόρειο τμήμα ανοικτό, όπως και έχει γίνει. Σε ό,τι αφορά τη Στενή το χιόνι που δεν ξεπερνά τους 5 πόντους, ουσιαστικά είναι αυτό που έπεσε από εχθές το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί. Ιδιαίτερα προβλήματα στα γύρω χωριά δεν υπάρχουν. Στη Σέτα υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού μέχρι αυτή την ώρα και φτάνει περίπου τους 50 πόντους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments