Ελλάδα

Απόβαση αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απόβαση αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 30η AGROTICA (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Χάος στο κέντρο της πόλης.

Τη δική τους “απόβαση” στη Θεσσαλονίκη  έκαναν λόγω της έκθεσης Agrotica την Πέμπτη (2/2) εκατοντάδες αγρότες με περισσότερα από 300 τρακτέρ από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Εκατοντάδες τρακτέρ έκαναν τη δική τους παρέλαση μπροστά από τον Λευκό Πύργο και η τεράστια μηχανοκίνητη πομπή είχε τελικό προορισμό το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.  

Οι αγρότες όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο έφτασαν στη Θεσσαλονίκη σε τρία κύματα. Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης το μπλόκο του Δερβενίου από την οδό Λαγκαδά έφτασε στη Λεωφόρο Νίκης. Στις 10 και μισή τα μπλόκα από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες και το Κιλκίς ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, ενώ αγρότες της Χαλκιδικής έμπαιναν στην πόλη από την οδό Βούλγαρη.

Αύριο, Σάββατο (3/2) οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα στο Κοινοβούλιο.

Βασικά προβλήματα των αγροτών είναι η ενέργεια, το πετρέλαιο και οι επιδοτήσεις. Ένα μεγάλο πρόβλημα που θέτουν οι αγρότες πανευρωπαϊκά είναι η λεγόμενη «αγρανάπαυση». Δηλαδή, ότι θα πρέπει στο πλαίσιο της πράσινης πολιτικής που θα εφαρμοστεί στην ΕΕ κάποιες εκατοντάδες στέμματα γης στην Ευρώπη να μην καλλιεργηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments