Πολιτική

Δένδιας: Μην ξεγελιέστε, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις βασικές της θέσεις

Δένδιας: Μην ξεγελιέστε, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις βασικές της θέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα που έστειλε το βράδι της Παρασκευής από τη Βέροια, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ Ημαθίας, ο Νίκος Δένδιας.

«Έχουν αλλάξει τα λόγια, αλλά όχι η θεωρία πίσω από αυτά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την πατρίδα»

«Δόξα τω Θεώ, είμαστε σε μια εποχή ύφεσης με την Τουρκία. Αλλά μην ξεγελιέστε, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις βασικές της θέσεις». Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα που έστειλε το βράδι της Παρασκευής από τη Βέροια, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ Ημαθίας, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «περίεργη περιοχή» και ότι οι παραβιάσεις στο Αιγαίο έχουν περιοριστεί όπως και η επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, τόνισε με νόημα: «Μη ξεγελιέστε. Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από τις βασικές της θέσεις. Συνεχίζει να πιστεύει τα ίδια πράγματα για τη γαλάζια πατρίδα, τα ίδια για το casus belli και συνεχίζει να αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως εθνική. Όλα αυτά τα πράγματα που αποτελούν απειλή για τη χώρα μας είναι ακόμη επάνω στο τραπέζι και δεν έχουν φύγει. Έχουν αλλάξει τα λόγια, αλλά όχι η θεωρία πίσω από αυτά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την πατρίδα», σημείωσε ο κ. Δένδιας. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τους πολίτες της περιοχής τόνισε: «Είστε φορείς, κληρονόμοι και προστάτες ενός τεράστιου αρχαιολογικού και πολιτιστικού θησαυρού που επιτρέπει σε όλους εμάς να βεβαιώνουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και να μπορούμε με αποδείξεις που βρέθηκαν εδώ στη γη της Ημαθίας να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να λέμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι «στους καιρούς που έρχονται δεν είναι απλά τα πράγματα και ότι δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. «Πρέπει να φτιάξουμε διαφορετικές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις» σημείωσε, κάνοντας λόγο για την ιερή αποστολή. «Για να περάσουμε» όπως είπε «από την περίοδο της αγοράς στην περίοδο της παραγωγής και της συμπαραγωγής» όσον αφορά στα οπλικά συστήματα, από την περίοδο «της θητείας αγγαρεία στην θητεία ευκαιρία» και σε «ένα νέο σύστημα εφεδρείας με κύκλους εκπαίδευσης».

Τέλος ο κ. Δένδιας μιλώντας για τη ΝΔ σημείωσε ότι παραμένει ο μεγάλος ρυθμιστής και μεταρρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας. «Να πω όμως σε όλους κάτι που υπάρχει στην καρδιά και στην ψυχή όλων σας. Ότι η ΝΔ ήταν και παραμένει ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Ένα κόμμα που νοιάζεται για τον απλό άνθρωπο, για τον αγρότη, για τον οικογενειάρχη, για τον νοικοκυραίο, για το μικρό επιχειρηματία και όχι μόνο για τους μεγάλους αριθμούς και όχι μόνο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments