Πολιτική

Ο Κασσελάκης αντιμέτωπος με το στοίχημα της ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης αντιμέτωπος με το στοίχημα της ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366980] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ 30η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Ο κ. Κασσελάκης καλείται να αναδείξει στελέχη χωρίς τη φθορά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τη θέση του δεύτερου κόμματος; Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται ξανά και ξανά (κάθε φορά που μια παρουσία στελέχους του κόμματος δημιουργεί πρόβλημα στην Κουμουνδούρου) είναι πως χρειάζονται φρέσκα πρόσωπα. Τη σημασία της ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού δεν την κατάλαβε μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά την είχε διαγνώσει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τους τελευταίους μήνες, όσοι κατείχαν θέσεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποχώρησαν ή υποβαθμίστηκαν σημαντικά λόγω των διαχωρισμών, καθιστώντας αναγκαία την ανανέωση. Ταυτόχρονα, υπήρξε εχθρότητα μεταξύ ορισμένων στελεχών πρώτης γραμμής, όπως ο Παύλος Πολάκης, που βρίσκονται ή που επιδιώκουν να βρίσκονται κοντά στον σημερινό πρόεδρο.

Ο Κασσελάκης, σε κάθε περίπτωση, δίνει έμφαση στο αδιαμεσολάβητο της επαφής του με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία, άλλωστε, ήταν κι αυτή που τον εξέλεξε. Η λογική είναι συγκεκριμένη: όπως ο ίδιος, ως κομμάτι της κοινότητας του απόδημου ελληνισμού, βρισκόταν εκτός κομματικού μηχανισμού, έτσι μπορούν να υπάρχουν κι άλλοι που με παρόμοιο τρόπο θα μπορέσουν να διεισδύσουν και να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή κρούσης του κόμματος.

Αυτή είναι η λογική πίσω από τη διαδικασία αναζήτησης των 29 δεξαμενών σκέψης. Η διαδικασία εξεύρεσης μιας μικρής ομάδας εργασίας, που συντονίζεται από την Διάνα Βουτυράκου και περιλαμβάνει συνεντεύξεις, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η αναλογία κατοίκων εσωτερικού και κατοίκων εξωτερικού είναι περίπου 60% και 40%. Όσον αφορά τις παρουσιάσεις, θα γίνουν σε διάφορες συνεδρίες, ξεκινώντας από τις δεξαμενές σκέψης για την εκπαίδευση, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει μια εθνική συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διάθεση ανανέωσης αναμένεται να φανεί και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκτός από την «κλεισμένη» υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη και των σημερινών ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Ελενας Κουντουρά, ακούγονται επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας διάθεσης, αυτές της Βουτυράκου, του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, της Δώρας Τσαμπάζη, που βρέθηκε στις Σπέτσες για να εξηγήσει στους βουλευτές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και του Γιάννη Βουλγαράκη, σημερινού συμβούλου του προέδρου για τα εκκλησιαστικά θέματα.

Ωστόσο, η ανανέωση δεν αφορά μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στο προφίλ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κασσελάκης επέλεξε να “αφαιρέσει” την προσωπική του ζωή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να “ανεβάσει” αναρτήσεις για την πολιτική του συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο που μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διευθυντή του γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, επισκέφθηκαν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να συζητήσουν (μεταξύ άλλων) την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα για την αγορά των F-35 – τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκαν ο Νίκος Δένδιας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αντώνης Οικονόμου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments