Ελλάδα

Μπαλάσκας για την βόμβα στη Σταδίου: «Μαθητευόμενοι μάγοι, χτύπημα εντυπωσιασμού» [vid]

Μπαλάσκας για την βόμβα στη Σταδίου: «Μαθητευόμενοι μάγοι, χτύπημα εντυπωσιασμού» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω απο το υπουργείο Εργασίας. Υλικές ζημιές. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

«Το πιο πιθανό είναι να ήταν με μοτοσικλέτα και να υπήρχαν άλλα δύο άτομα, άσχετα, στη βόλτα τους, που να ήταν ομάδα υποστήριξης»

Για την έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2), μίλησαν το πρωί της Δευτέρας (5/2) ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Κάνοντας λόγο για ένα χτύπημα με καλή προετοιμασία επισήμαναν ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, είπε: «Το χτύπημα δεν είναι ούτε έξυπνο, ούτε χαζό. Είναι ένα απλό χτύπημα, που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε».

«Το τεχνικό μέρος έχει καλή προετοιμασία, δηλαδή τα εκρηκτικά, τα οποία ήταν πολλά, έσκασαν. Η Αστυνομία δεν παίρνει βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης και μετά, αλλά και πριν. Θεωρούν οι αξιωματικοί σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε προπαρασκευή. Ενδεχομένως να υπήρχε και πρόβα, όπου, ενδεχομένως, στα βίντεο τουλάχιστον έναν μήνα πριν, που ανασύρονται, να μπορέσουμε να δούμε έστω και ένα πρόσωπο. Όλη η Αθήνα είναι γεμάτη με κάμερες, αλλά, επειδή είχαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, θα πρέπει να πάνε μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η εικόνα τους. Όπου τους “τσιμπάνε” οι κάμερες, πάνε ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, υποβοηθούμενα και από άλλα κλιμάκια» υπογράμμισε.

«Το πιο πιθανό είναι να ήταν με μοτοσικλέτα και να υπήρχαν άλλα δύο άτομα, άσχετα, στη βόλτα τους, που να ήταν ομάδα υποστήριξης. Έτσι δρουν τρομοκράτες. (…) Καταδεικνύεται το ότι δεν ήθελαν θύματα. Θα ήταν πολύ εύκολο να μην έπαιρναν τηλέφωνο και να γινόταν μακελειό. Δεν ήθελαν θύματα, ήθελαν να είναι ένα πολύ σοβαρό, πολύ μεγάλο χτύπημα εντυπωσιασμού, για να μπορέσουν να βγάλουν αυτά τα αποτελέσματα, που αυτοί ήθελαν και τα οποία πιστεύω σύντομα θα τα δούμε σε κάποια προκήρυξη» πρόσθεσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Υπολείμματα υπήρξαν και συνελέχθησαν ακόμα και 200 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες. Είναι μαθητευόμενοι μάγοι, έχουν κάποια βαριά χαρτιά από πίσω, που τους μαθαίνουν, αλλά το πού το πάνε θα το δούμε με την προκήρυξη» συμπλήρωσε.

Καλλιακμάνης: Οι δράστες ήταν επαγγελματίες

Για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως είπε για τα μέχρι τώρα ευρήματα, οι δράστες «είχαν δέσει τον σάκο στα κάγκελα της τράπεζας με κλειδαριά από μηχανάκι».

«Στο πρώτο τηλεφώνημα είπαν πως έβαλαν βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Aν ήθελαν, θα την έβαζαν εκεί», εκτίμησε, σημειώνοντας πως «αν πήγαινε κάποιος κι έβλεπε τον σάκο και πήγαινε να τον πάρει, θα έσκαγε στα χέρια του η βόμβα».

Ο ίδιος προέβλεψε πως «θα ακολουθήσει προκήρυξη» και χαρακτήρισε «επαγγελματικό» το χτύπημα. «Δεν έγινε κανένα λάθος. Είπαν σε 40 λεπτά και σε 40 έσκασε», είπε, επισημαίνοντας ως προς το ενδεχόμενο αναβίωσης της τρομοκρατίας πως πολλοί από αυτούς που είχαν, στο παρελθόν, συλληφθεί έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ως προς τα στοιχεία που άφησαν οι δράστες στον τόπο του εγκλήματος, σημείωσε πως «βρέθηκαν υπολείμματα από τον σάκο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments