Πολιτική

Άδωνις για 58 ΣΟΧ: Μόνο μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο [vid]

Άδωνις για 58 ΣΟΧ: Μόνο μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367022] ΒΟΥΛΗ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Η διοικήτρια του Αγίου Σάββα έχει τηρήσει πλήρως τη νομιμότητα

Στον αποκλεισμό κάθε ενδεχομένου μονιμοποίησης στον δημόσιο τομέα των 58 καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προέβη απόψε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, απαντώντας σε ερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τις 58 καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, ο υπουργός αναγνώρισε πως «το ζήτημα με τις καθαρίστριες έχει πράγματι προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση» και πρόσθεσε πως «πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Όταν λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου, ο εργαζόμενος μπορεί να απολυθεί. Είναι συμβασιούχοι, όχι μόνιμοι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους. Υπήρξαν παρατάσεις στις συμβάσεις των εργαζομένων λόγω του covid. Και η παράταση ισχύει για όσους δεν έχει λήξει αυτοδίκαια η σύμβαση. Να μην υπόσχεται κάποιος μονιμότητα από το παράθυρο. Αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Κανένας υπουργός δεν μπορεί να βάλει κάποιον από το παράθυρο. Μόνιμες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ».

«Κι εμείς δεν λέμε να μείνουν χωρίς δουλειά. Λέμε στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο να δείξει προτίμηση για τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι πως όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη να γίνεται δημόσιος υπάλληλος», τόνισε ο Άδωνις.

«Η άξια διοικήτρια του Αγίου Σάββα έχει ιδιαιτέρως στοχοποιηθεί, κάτι που είναι απολύτως άδικο. Το 2019 είχαν προσληφθεί με ΣΟΧ 90 άτομα για τον καθαρισμό του νοσοκομείου. Σήμερα εργάζονται 56 άτομα. Από αυτά τα 22 άτομα είναι σε διαρκή αναρρωτική άδεια. Άρα εργάζονται 34 άτομα. Άρα, το έργο δεν εκτελείται. Και η διοίκηση προχώρησε – και σωστά – σε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου καθαριότητας. Αυτό έπραξε η διοικήτρια του Αγίου Σάββα. Μέσω ΑΣΕΠ θα προσλάβουμε, όποτε είναι αναγκαίο, μόνιμο προσωπικό. Όχι μέσω ΣΟΧ. Και πρώτα θα πάρουμε γιατρούς και νοσηλευτές, και μετά καθαριστές», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments