Πολιτική

Άδωνις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταθερά κοντά στους αγρότες [vid]

Άδωνις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταθερά κοντά στους αγρότες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Πανευρωπαϊκό το αγροτικό ζήτημα

Τη μόνιμη και σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα αγροτικά ζητήματα υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε επίσης την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «γενικά, οι πόροι που διαθέτει κάθε κυβέρνηση, δεν φτάνουν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα. Η κυβέρνηση όμως κάνει ιεραρχήσεις. Κάθε διεκδίκηση, η οποία είναι δίκαιη όπως αυτή των αγροτών, πρέπει να έχει ένα μέτρο. Θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερά κοντά στους αγρότες από την πρώτη ημέρα. Όποιος πει πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους αγρότες, θα ψεύδεται, ενώ και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αυγενάκης, είναι ένας εργατικός και άξιος υπουργός, ένας υπουργός που βρίσκεται επάνω στο πρόβλημα.

«Το ζήτημα είναι πανευρωπαϊκό», ανέφερε στη συνέχεια ο Ά. Γεωργιάδης τονίζοντας την ευρωπαϊκή πτυχή του προβλήματος. «Υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα στους αγρότες. Και αυτά τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τον κ. Αυγενάκη ή μόνο τον κ. Μητσοτάκη, γιατί οι αγρότες στο Βέλγιο ή στη Γαλλία δεν απεργούν για τον κ. Αυγενάκη ή για τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνει σαφές πως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης βάζει υπερβολικούς φόρους επάνω στα αγροτικά προϊόντα και τα μέσα παραγωγής, ενώ η ουκρανική κρίση έφερε στην Ευρώπη ανεξέλεγκτα προϊόντα από την Ουκρανία χωρίς κανένα δασμό, τα οποία ανταγωνίζονται τα αγαθά της Ευρώπης.

Πρόκειται για πιέσεις στα προϊόντα των αγροτών της Ευρώπης. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που η Ε.Ε. καλείται να αντιμετωπίσει σε ενωσιακό επίπεδο και βέβαια, οι κυβερνήσεις των χωρών μελών σε εθνική κλίμακα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments