Ελλάδα

Κομοτηνή: Ξύλο, χημικά και προσαγωγές φοιτητών στην επέμβαση των ΜΑΤ [vid]

Κομοτηνή: Ξύλο, χημικά και προσαγωγές φοιτητών στην επέμβαση των ΜΑΤ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Επιχείρηση των ΜΑΤ κατά κατάληψης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – 18 προσαγωγές

Μέρα με την μέρα η ένταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κλιμακώνεται. Το τελευταίο περιστατικό είναι η εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το πρωί, η Νομική τελούσε υπό κατάληψη, ενώ το ίδιο απόγευμα τρεις τουλάχιστον κλούβες ΜΑΤ βρέθηκαν στο χώρο και λίγο αργότερα εισέβαλλαν απομακρύνοντας τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Βέβαια, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς προχώρησαν σε 18 προσαγωγές φοιτητών.

Κατόπιν τούτου, έγινε πορεία διαμαρτυρίας από το ΑΠΘ προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για όσα έγιναν στο ΔΠΘ. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική επέμβαση και υποστήριξαν ότι πήγαν στη Σχολή για να υλοποιήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής ΑΠΘ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου που είχε αποφασίσει με ψήφους 155 υπέρ, κατάληψη της Σχολής από τη Δεύτερα 5 Φεβρουαρίου.

Συνέληφθησαν 12 άτομα από την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΔΠΘ

Από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Νομική του ΔΠΘ, στην αστυνομική διεύθυνση Κομοτηνής κρατήθηκαν 12 από τους 18 προσαχθέντες, ενώ οι νεαροί αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της Διατάραξης Ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου, και αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στα δικαστήρια Κομοτηνής.

Μετά την προσαγωγή των 18 ατόμων από την επέμβαση των ΜΑΤ, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές των νεαρών, ενώ πολυπληθής παρουσία τους παραμένει εκεί ακόμη.

Οι φοιτητές κατηγορούν τις αστυνομικές δυνάμεις για βιαιοπραγίες, γεγονός το οποίο κατήγγειλε και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κ. Μπαλαντίνος Γεώργιος, ο οποίος επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι υπήρχε απρόκλητη επίθεση.

Συνθήματα φώναζαν οι κουκουλοφόροι κατά των ΜΑΤ

Μετά την πρόκληση φθοράς στα ρολά του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, οι αστυνομικοί έλαβαν την εντολή να επιχειρήσουν στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα κουκουλοφόροι που βρίσκονταν μέσα στο πανεπιστήμιο να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα.

Σύμφωνα με το thesstoday και όπως ακούγεται στο παρακάτω βίντεο, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που σκοτώθηκε στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Πού είναι ο Λυγγερίδης; Πού είναι ο Γιώργος; Κοιμάται; Κάτω από το χώμα είναι. Να πάτε να τον βρείτε», φώναζαν ορισμένα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και συνέχισαν λέγοντας «όλοι θα ψοφήσετε»!.

Φθορές στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

=Μετά την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητών στο κέντρο της πόλης παρατηρήθηκαν φθορές στα εξωτερικά ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Στην πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικότητων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ώρα που οι άγνωστοι προσπαθούσαν να σπάσουν τα ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης, δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του εισήλθαν στο campus του ΑΠΘ από την πλευρά της Σχολής Θετικών Επιστημών. Απέναντι τους παρατάχθηκαν μέλη ελευθεριακών σχημάτων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το campus.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments