Πολιτική

Με άρωμα ευρωεκλογών η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Τσιόδρα

Με άρωμα ευρωεκλογών η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Τσιόδρα

Πηγή Φωτογραφίας: [367029] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε το προφίλ των ιδεατών υποψηφίων.

Έντονο άρωμα ευρωεκλογών είχε η παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Όλο το σκηνικό που είχε στηθεί παρέπεμπε στην προεκλογική περίοδο για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Από τον τίτλο του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση» και το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη μέχρι την συμμετοχή στο πάνελ τεσσάρων πρώην Επιτρόπων της χώρας στην Ε.Ε. και την παρουσία υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, με άλλους να έχουν ήδη πάρει το χρίσμα και άλλους να βρίσκονται εν αναμονή της φωτογραφίας με τον πρωθυπουργό και της επίσημης ανακοίνωσης.

“Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται μόνο για κομματική καταγραφή ισχύος. Ούτε πολύ περισσότερο για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας προς εσωτερική κατανάλωση“, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως “θα σηματοδοτήσουν αν η Ευρώπη είναι σε θέση την επόμενη ημέρα να επιταχύνει τους ρυθμούς της εξέλιξής της και αν θα διαμορφωθούν νέες συμμαχίες της κοινής λογικής”. Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης, πως απέναντι στις προκλήσεις αυτές ο τόπος ζητά να δυναμώσει η εθνική φωνή στο κέντρο αποφάσεων της Ένωσης, “να ενισχύσουμε την παράταξη που έχει δείξει ότι ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς” ανέφερε.

Σκιαγράφησε, δε, τους υποψηφίους της ΝΔ ,που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της γαλάζιας παράταξης, κάνοντας λόγο για “πρόσωπά με γνώση του ρολού τους, έτοιμα να σταθούν στον απαιτητικό χώρο του ευρωκοινοβουλίου και διαβεβαίωσε πως “ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην πολιτική που υπηρετούμε εδώ και 4,5 χρόνια, του υπεύθυνου πατριωτισμού, του κοινωνικού προοδευτισμού και του φιλελεύθερου οικονομικού προσανατολισμού”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αρκεί να δει κανείς τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και να αναλογιστεί πόσο πιο δύσκολο θα ήταν, ακόμα και για τα ισχυρότερα κράτη, να αντιμετωπίσουν μόνα τους τα προβλήματα.

«Απέδειξε η ΕΕ πολλές φορές ότι μαζί μπορούμε καλύτερα, ότι ως σύνολο είμαστε ισχυρότεροι από το άθροισμα των μερών μας. Παρά τις καθυστερήσεις, παρά τους συμβιβασμούς, η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι σήμερα διπλά αναγκαία, ως δίχτυ ασφάλειας των πολιτών και ως κοινός δρόμος για την πρόοδο των κρατών», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας ότι η παράταξη της ΝΔ και ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν που τοποθέτησαν τη χώρα στην Ευρώπη.

«Είναι ένας δρόμος στον οποίο η παράταξή μας έμεινε πάντα πιστή, ακόμα και όταν η πατρίδα μας κινδύνευσε να τον χάσει», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο στις πρώτες θέσεις και όχι ουραγός στην οικονομική ανάπτυξη. «Έχουμε γίνει πρωταγωνιστής στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης. Η χώρα μας εισηγήθηκε λύσεις που κατέληξαν σε πρακτικές συγκλίσεις», συμπλήρωσε. Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια δύσκολη πενθήμερη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2020 έφερε στην πατρίδα μας πρόσθετους πόρους τελικού ύψους 36 δις ευρώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μετρά την επίθεση του covid. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments