Ελλάδα

Πώς θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα: Ολόκληρη η διαδικασία μέσω του Gov.gr

Πώς θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα: Ολόκληρη η διαδικασία μέσω του Gov.gr

Πηγή Φωτογραφίας: [367062] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στα γήπεδα προσθέτοντας τα εισιτήριά τους ψηφιακά στο Gov.gr από 9ης Απριλίου παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου 

Τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στα γήπεδα προσθέτοντας τα εισιτήριά τους ψηφιακά στο Gov.gr από 9ης Απριλίου παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το θεσμικό πλαίσιο κατά της βίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Τα «βήματα» της διαδικασίας αναλυτικά

Ας δούμε τη διαδικασία για Έλληνα πολίτη που έχει ήδη wallet.

  1. Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.
  2. Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
  3. Πατάμε το κουμπί της προσθήκης για να εισάγουμε νέο εισιτήριο.
  4. Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου. Το εισιτήριό μας τόσο απλά περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet.

Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το bar Code.

«Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε bar code και Qr code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, ο οποίος  είναι ένας ακόμα πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα» διευκρίνισε ο υπουργός.

Πώς προσθέτουμε ανήλικο τέκνο

«Για ανήλικο, κάτω από 15 ετών παιδί μας, η ίδια διαδικασία είναι αντίστοιχη. Τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό μας, εμφανίζει τα τέκνα μας» εξήγησε.

Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο εισάγεται στο wallet.

Τα εισιτήρια για τους μη Έλληνες πολίτες

«Κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ειδική διαδικασία που θα δείξω και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου. Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και, πλέον, επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε, και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο.

Βλέπετε ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά και πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς και όχι, γιατί κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε κάποιον άλλον, θα μπει. Όμως, πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν κυρώσεις. Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται. Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισαγάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον πετάει έξω».

Τι γίνεται με τα διαρκείας;

«Το συζητάμε με τις Super League. Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία. Μεταβιβάζονται τα διαρκείας; Κι αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments