Αθλητισμός

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην κορυφή της λίστας με έσοδα 256 εκατομμυρίων ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην κορυφή της λίστας με έσοδα 256 εκατομμυρίων ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΕΡΒΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το ηγεμονικό συμβόλαιο με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας τον έφερε στην κορυφή της λίστας - Καμία γυναίκα στο top 100 των αθλητών με τα περισσότερα έσοδα για το 2023

Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Sportico, παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές και μπορεί το ποδόσφαιρο να υπολείπεται κάποιων άλλων αθλημάτων ως προς τα οικονομικά μεγέθη (για παράδειγμα το NFL, αμερικανικό ποδόσφαιρο, είναι μια βιομηχανία αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ), αλλά όταν η κουβέντα πηγαίνει στα κέρδη των αθλητών, τότε ο «βασιλιάς των σπορ» είναι αυτός που υπερέχει.

Τέσσερις από τους έξι αθλητές με τα μεγαλύτερα έσοδα την περσινή χρονιά ανήκουν στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι μακράν του δεύτερου (περίπου 70 εκατ. ευρώ) ο κορυφαίος, καθώς είχε έσοδα 256 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο απίστευτο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας και το οποίο του αποφέρει 200 εκατ. το χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τις ουκ ολίγες εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει (ας μην ξεχνάμε ότι έχει 600 εκατομμύρια ακολούθους στο instagram) αλλά και τις διάφορες επιχειρήσεις του.

Το ποδοσφαιρικό top 3 συμπληρώνουν δύο πρώην συμπαίκτες (στην Παρί Σεν Ζερμέν): ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Αργεντινός, που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, προσέθεσε στους λογαριασμούς του 121 εκατομμύρια ευρώ (60.5 από τα συμβόλαιο με Παρί και Ίντερ Μαϊάμι κι άλλα τόσα από τις χορηγίες), ενώ ο Γάλλος επιθετικός, που είναι στο Νο5 κέρδισε 116 εκατ. ευρώ  (με τα λεφτά από τις χορηγίες να είναι περίπου 20 εκατ.).

Η ελληνική παρουσία σ’ αυτήν την ιδιαίτερα λίστα, έχει να κάνει φυσικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος με έσοδα 82.3 εκατ. ευρώ είναι στο Νο8 συνολικά, αλλά τρίτος στην ιεραρχία όσον αφορά το μπάσκετ (πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Στεφ Κάρι).

Στην πρώτη δεκάδα ξεχωρίζει επίσης η παρουσία του Ισπανού πρωταθλητή του γκολφ Τζον Ραμ με έσοδα 190 εκατομμυρίων. Ο Ραμ θα μπορούσε να είναι στην κορυφή, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε τη μεγάλη μεταγραφή από την PGA (την παραδοσιακή επαγγελματική λίγκα του γκολφ) στην LIV (πίσω από την οποία κρύβεται το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας) παίρνοντας ένα ποσό που κυμαίνεται από 300 έως 600 εκατομμύρια, ως πριμ υπογραφής. Ωστόσο η Sportico προσμέτρησε ένα μέρος από το συγκεκριμένο ποσό κι έτσι ο Ραμ βρέθηκε δεύτερος.

Σ’ αυτήν την τριετία είναι η πρώτη φορά που στο top 100 δεν υπάρχει καμία γυναίκα αθλήτρια, γεγονός που προκαλεί απορία καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γενικότερη προσπάθεια για να αυξηθούν τα χρήματα που δίνονται στον γυναικείο αθλητισμό.

Από την άλλη υπάρχει μια λογική εξήγηση καθώς Σερένα Γουίλιαμς και Ναόμι Οσάκα (οι δύο που ήταν στην περσινή λίστα) είναι εκτός για διαφορετικούς λόγους. Η Σερένα πλέον αποχώρησε από την ενεργό δράση ενώ η Οσάκα δεν αγωνίστηκε λόγω εγκυμοσύνης.

Στο νο100 της λίστας είναι Ντέρεκ Καρ (αμερικανικό ποδόσφαιρο) με 30 εκατ. ευρώ (πέρσι το αντίστοιχο Νο100 ήταν στα 28 εκατ.) ενώ η καλύτερη αμειβόμενη αθλήτρια είναι η (επίσης τενίστρια) Κόκο Γκάουφ με 21 εκατ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr // Δημήτρης Τυχάλας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments