Ελλάδα

Καιρός: Μεταβολή από το μεσημέρι της Κυριακής – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα δυτικά

Καιρός: Μεταβολή από το μεσημέρι της Κυριακής – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα δυτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Συννεφιασμένος ουρανός πάνω από την πόλη των Τρικάλων. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους σύννεφα.

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι Αλκυονίδες μέρες υποχωρούν και από την Κυριακή αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σήμερα ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους σύννεφα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα ισχυροί έως και θυελλώδεις νοτιάδες που θα φέρουν και έντονες βροχοπτώσεις, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στη δυτική Ελλάδα, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ και η Αθήνα θα μπει στο στόχαστρο της καταιγίδας από το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται οι πρώτες βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανότατα πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια, μάλιστα, αναμένεται να πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που στα κεντρικά το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 Μποφόρ.Την Δευτέρα, 12/2 τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα είναι ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα, με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα πτώση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments