Πολιτική

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην πολιτική προστασία

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην πολιτική προστασία

Πηγή Φωτογραφίας: [360358] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θα διαθέσουμε 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές.

Στην τελετή ονοματοδοσίας των δύο νέων υπερσύγχρονων πλοίων της Πυροσβεστικής που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Τεράρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε μονόδρομο τις επενδύσεις στην πολιτική προστασία λόγω της κλιματικής κρίσης τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει κονδύλια 2,1 δισ. για τις υποδομές σε πολιτική προστασσία και πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα Αιγίς ξεδιπλώνεται σε 4 άξονες: αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων, συστήμαα προειδοποίησης και μέσα πρόληψης, εξοπλισμός και μέσα υποστήριξης και συντονισμού και επιχειρησιακός εξοπλισμός και μέσα αντιμετώπισης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,97 δισ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται ως εξής: 714 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027, 466 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 794 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή ανέφερε: «Πάνω από 2,1 δισ. ευρώ κατευθύνονται σε υποδομές που αφορούν την Πολιτική Προστασία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος Αιγίς. «Τα δύο σκάφη που σήμερα ονοματοδοτούνται προέρχονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, για τα οποία δόθηκε μάχη προκειμένου να μην τα χάσουμε», σημείωσε. «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος».

Ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή ανέφερε: «Πάνω από 2,1 δισ. ευρώ κατευθύνονται σε υποδομές που αφορούν την Πολιτική Προστασία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος Αιγίς. «Τα δύο σκάφη που σήμερα ονοματοδοτούνται προέρχονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, για τα οποία δόθηκε μάχη προκειμένου να μην τα χάσουμε», σημείωσε. «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments