Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Άρης μπάσκετ: Ανατροπή και πρόκριση στους «4» [74-76]

ΠΑΟΚ Άρης μπάσκετ: Ανατροπή και πρόκριση στους «4» [74-76]

Πηγή Φωτογραφίας: [367302] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / FINAL-8 / ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΟΚ ήταν στο +15 και απέμεναν πέντε λεπτά για τη λήξη του προημιτελικού με τον Άρη οπότε όλοι περίμεναν ότι θα έπαιρνε και την πρόκριση, με μπροστάρη τον απίθανο Τολιόπουλο όμως οι Κίτρινοι έκαναν την ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ ήταν στο +15 και απέμεναν πέντε λεπτά για τη λήξη του προημιτελικού με τον Άρη οπότε όλοι περίμεναν ότι θα έπαιρνε και την πρόκριση, με μπροστάρη τον απίθανο Τολιόπουλο όμως οι Κίτρινοι έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν με 76-74 και έκλεισαν ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παρκέ για τον προημιτελικό. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έπαιζαν επιθετική άμυνα, ωστόσο οι παίκτες του Τακιανού είχαν λίγο καλύτερη συγκέντρωση και με πόντους από όλους τους παίκτες οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με 7-0 (3’) και 12-5 (5’). Οι παίκτες του Τακιανού απέδιδαν καλύτερα και με 5 διαδοχικούς πόντους του Μίχαλακ και άλλους 4 από τον Τσαϊρέλη βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά πόντων (25-11, 10’).

Ο Καστρίτης προσπαθούσε να βρει το σχήμα με το οποίο θα μείωνε στο σκορ, όμως το τρίποντο του Μαργαρίτη και του Μίχαλακ την πήγε στο +16 (33-17, 14’). Ο Άρης με την άμυνα match up ζώνης κατάφερε να βγάλει άμυνες, ωστόσο η δυσκολία να σκοράρει δεν του επέτρεψε να αναθαρρήσει και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-29.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι ομάδες είχαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό του πρώτου 20αλέπτου. Ο Άρης μπήκε αγριεμένος και υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε 4 γρήγορα λάθη τα οποία με τη σειρά τους έφεραν αιφνιδιασμούς και σερί 8-0 το οποίο μετέτρεψε το σκορ σε 43-37 (12’). Οι παίκτες του Τακιανού εκμεταλλεύτηκαν το μπόνους των βολών και με ψυχραιμία από τη γραμμή διατήρησαν το προβάδισμα (49-42, 25’).

Και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν απίστευτα να σκοράρουν όταν έβρισκαν οργανωμένη άμυνα και έτσι τα καλάθια έμπαιναν με κόπο. Ο ΠΑΟΚ μετά από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ αισθάνθηκε ξανά μία κάποια ασφάλεια αφού στην άλλη πλευρά οι παίκτες του Άρη αστοχούσαν ακόμη και στις βολές (57-44, 29’).

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν μέσα από την επιθετική τους άμυνα να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια μήπως και μπουν στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Μαργαρίτης όμως με καλάθι έκανε το 64-49 (35’) και όλα έδειχναν πώς είχαν πάρει τον δρόμο τους. Λάθος! Ο Τολιόπουλος στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε μυθικά πράγματα και με 3/3 τρίποντα θέλησε να δώσει μία ακόμη ελπίδα στην ομάδα του (71-67, 38’). Το ματς είχε γίνει ντέρμπι και οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη διαφορά.

Ο Τολιόπουλος είχε μετατρέψει το παιχνίδι σε one man show πηγαίνοντας το στον πόντο (73-72, 39’), όμως ο Φρίντρικσον με 1/3 βολές έκανε το 74-72 και ο Μπλούμπεργκς ισοφάρισε στους 74 πόντους. Ο ΠΑΟΚ αστόχησε και ο «Τολιό» με τρομερό καλάθι έβαλε τον Άρη μπροστά με 74-76. Οι «ασπρόμαυροι» αστόχησαν με τον Τσαϊρέλη, πήραν το επιθετικό ριμπάουντ όμως ο Φρίντρικσον έκανε λάθος και το ματς έληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments