Πολιτική

Η κυβέρνηση κλείνει σταδιακά τα μέτωπα – Τι αναμένεται να πει απόψε ο Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση κλείνει σταδιακά τα μέτωπα – Τι αναμένεται να πει απόψε ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη του πρωθυπουργού απόψε στο STAR.

Η κυβέρνηση στοχεύει στο να κλείσει σταδιακά τα ανοιχτά μέτωπα του τελευταίου μήνα, χωρίς, ωστόσο, να επιβραδύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων. Το κίνημα των αγροτών και ο νόμος για το γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι δύο θέματα που βρίσκονται στα αντίθετα άκρα του φάσματος και δοκιμάζουν την υπομονή της κυβέρνησης.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα μειώσει τη διείσδυση στα πιο συντηρητικά τμήματα του πληθυσμού, αλλά θα διευρύνει την απήχηση σε κεντρώα και κεντροαριστερά ακροατήρια. 

Υπάρχουν, βέβαια, κομματικά στελέχη και βουλευτές, που εκφράζουν ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό σε ένα τμήμα της κομματικής βάσης. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών βλέπουν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κλείσει η συζήτηση για όσους αντιδρούσαν. Αυτό το κλίμα μεταφέρεται και σε κομματικές εκδηλώσεις ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και εκτιμούν ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες για να μην εκφραστεί στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα και αναμένεται να αφήσει πίσω του τη συζήτηση για τον γάμο ομοφύλων και να επικεντρωθεί στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ακρίβεια, η βία των ανηλίκων, το στεγαστικό πρόβλημα κ.ο.κ.. Θα δώσει επίσης το στίγμα της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, με κεντρικό παράδειγμα το νομοσχέδια για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ που θα ψηφιστεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά τα μπλόκα του αγροτικού κόσμου των αγροτών, η κυβέρνηση τονίζει πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν ουσιαστική στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων και θα χρησιμοποιήσουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα προς τους αγρότες μέσω της παραδοσιακής κυριακάτικης ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνωρίζοντας πως οι αγρότες έχουν πολλά προβλήματα, αλλά τονίζοντας τη διαχρονική στήριξη της κυβέρνησης προς τον πρωτογενή τομέα από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments