Πολιτική

Μητσοτάκης στη διάσκεψη Raisina Dialogue: Η Ελλάδα του σήμερα να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας στην Ευρώπη

Μητσοτάκης στη διάσκεψη Raisina Dialogue: Η Ελλάδα του σήμερα να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Από το Νέο Δελχί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 9ης ετήσιας διάσκεψης “Raisina Dialogue“, στην οποία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής και επίσημος προσκεκλημένος και που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi.

Από το Νέο Δελχί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας προς την Ευρώπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ινδία, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει μετατραπεί από περιφερειακή σε δημόσιο βήμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών ενώ έκανε λόγο για συμμαχία δύο χωρών που μοιράζονται κοινές αξίες. Μίλησε για εταιρική σχέση ανάμεσα στην παλαιότερη και τη μεγαλύτερη Δημοκρατία του κόσμου. Μιλώντας για την Ινδία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είστε ένα παράδειγμα για τον κόσμο σχετικά με το πώς η Δημοκρατία μπορεί να δώσει ισχυρότατη οικονομική ανάπτυξη που οδηγεί σε ευημερία ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.

H ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης της Ινδίας με την Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο και αυτό θα το εφαρμόσω στον έσχατο βαθμό για τη χώρα μου, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα μπορεί να δράσει ως ενδιάμεσος με την ΕΕ αλλά κι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση με την Ινδία, είμαστε το φυσικό σας κατώφλι για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments