Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ. Τσίπρας θέτει θέμα ηγεσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ. Τσίπρας θέτει θέμα ηγεσίας

Πηγή Φωτογραφίας: [367382] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο».

Εν αναμονή του β’ ημιχρόνου της Πολιτικής Γραμματείας και με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιστρέφει από το Λονδίνο όπου εξέφρασε το όραμά του να γίνει νέος Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πάντα εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε ευθέως θέμα ηγεσίας, ακόμα και πριν από τις ευρωεκλογές.  

Ο κ. Τσίπρας είναι από εκείνους που ήταν στο team Kasselakis την περίοδο της πρώτης διάσπασης, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει αλλάξει γραμμή –και στον βαθμό που εκφράζει τις επιθυμίες του εξαδέλφου του, πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε την Τρίτη στα «Παραπολιτικά» έχουν τη δική τους σημασία για το μέλλον του κόμματος και του νέου αρχηγού του:   «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές», είπε για τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έκτοτε έχει φέρει σχεδόν όλο το κόμμα απέναντί του.  

«Δεν είναι ευχάριστα αυτά που συμβαίνουν, πρέπει το κόμμα να προστατευτεί», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει με νόημα: «Αδιαμεσολάβητο δεν σημαίνει ότι κάνω ό,τι θέλω» – μια ευθεία παραπομπή στο βολικό μότο του κ. Κασσελάκη περί «αδιαμεσολάβητης» επαφής του αρχηγού με τα μέλη και τους ψηφοφόρους (εξ ου και το περιβόητο ερωτηματολόγιο πριν το Συνέδριο, που άναψε τις φωτιές).  

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις ευρωεκλογές με αρχηγό τον κ. Κασσελάκη. Αλλά με τις διαλυτικές και τις φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα να είναι πλέον πολύ ισχυρές, είναι αμφίβολο αν υπάρχει τέτοια άνεση χρόνου.   Από την άλλη, τι θα γίνει αν ο κ. Κασσελάκης πει να είναι και αυτός υποψήφιος ευρωβουλευτής ώστε να αποκτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση που του λείπει (καθώς δεν είναι βουλευτής);   Και εντάξει, αν τον αλλάξουν και βρεθεί το άλλο πρόσωπο για να πάνε με αυτόν αρχηγό στις ευρωεκλογές, τι θα γίνει με τα λεφτά που τους έχει δανείσει ο κ. Κασσελάκης; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments