Διεθνή

Ουκρανία: Δέσμευση του Βερολίνου για επιπλέον 100 εκατ ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια προς το Κίεβο

Ουκρανία: Δέσμευση του Βερολίνου για επιπλέον 100 εκατ ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια προς το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η Γερμανία πρόκειται να δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για να υποστηρίξει το δίκτυο ύδρευσης, τα νοσοκομεία και τη στέγαση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αναλένα Μπέρμποκ η οποία επισκέπτεται τη χώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη ανοικοδόμησης για τη στήριξη της Ουκρανίας τον Ιούνιο

Η Γερμανία πρόκειται να δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για να υποστηρίξει το δίκτυο ύδρευσης, τα νοσοκομεία και τη στέγαση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αναλένα Μπέρμποκ η οποία επισκέπτεται τη χώρα.

«Η φρίκη του Πούτιν συνεχίζεται εδώ καθημερινά, αλλά ο λαός της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρος: Καμία ημέρα, καμία επίθεση δεν θα μπορέσει να καταστρέψει τον αγώνα τους για επιβίωση», είπε η Μπέρμποκ από την πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας.

Η Γερμανία σκοπεύει να προωθήσει τη βοήθεια για ανοικοδόμηση μαζί με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για την άμυνα, είπε η Μπέρμποκ.

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη ανοικοδόμησης για τη στήριξη της Ουκρανίας τον Ιούνιο στο Βερολίνο.

Το Μικολάιφ, η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων ανατολικά της Οδησσού και 65 της Μαύρης Θάλασσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments