Πολιτική

Άδωνις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει διαρκώς την φαρμακευτική δαπάνη [vid]

Άδωνις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει διαρκώς την φαρμακευτική δαπάνη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στην επισήμανση πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει την φαρμακευτική δαπάνη, προέβη, από του βήματος της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μειώνουμε το claw back για το καλό των πολιτών

Στην επισήμανση πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει την φαρμακευτική δαπάνη, προέβη, από του βήματος της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος «Νίκη» κ. Νικόλαου Βρεττού για αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και ιδιαίτερα στα γενόσημα, ο υπουργό Υγείας επισήμανε αρχικά πως «θα έπρεπε να έχουν αναφερθεί οι ανακοινώσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τις οποίες επικροτείται η απόφασή μου για «κόφτη»,  για τον φραγμό των 3 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωνε το φθηνότερο γενόσημο ανά θεραπευτική κατηγορία, δηλαδή σε atc4. Εν συνεχεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον τρόπο της αποζημίωσης και αποζημίωνε όλη τη διαφορά, ανεξάρτητα από τη θεραπευτική κατηγορία. Όμως το μέτρο αυτό δεν δούλεψε στην πράξη».

«Τα κράτη ενδιαφέρονται ο κόσμος να αγοράζει φθηνά γενόσημα φάρμακα, γιατί έτσι εξοικονομούν χρήματα», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης:  «Ο κ. Πλεύρης, πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προώθησε νόμο, για να επιστρέψουμε στον παλαιό τρόπο αποζημίωσης. Εμείς δεν την αλλάξαμε, αλλά προχωρήσαμε στις νέες τιμές.

Δεν μειώνουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά την αυξάνουμε προς όφελος των πολιτών. Είναι πέρα για πέρα ψευδές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει την φαρμακευτική δαπάνη. Αυξήσαμε την φαρμακευτική δαπάνη κατά 450 εκατομμύρια ευρώ».

«Πρέπει να γίνει σαφές», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας «πως οι οικονομικές δαπάνες για φάρμακα διαρκώς αυξάνονται. Και αυξάνονται επειδή ζούμε περισσότερο και άρα, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη για φάρμακα, μερικά από τα οποία είναι πολύ ακριβά. Έτσι, η κυβέρνηση ωθεί τον κόσμο σε οικονομικότερα φάρμακα, έτσι ώστε να εξοικονομούνται περισσότερα χρήματα για φαρμακευτικές ανάγκες. Όταν αυξάνονται οι αυτόματες επιστροφές (claw back), οι πολυεθνικές εταιρείες δεν φέρνουν τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα. Ο λόγος που θέλουμε να μειώσουμε το claw back είναι γιατί θέλουμε να τους πείσουμε να φέρνουν τα καινοτόμα φάρμακα στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι εξυπηρέτηση στους βιομηχάνους, αλλά εξυπηρέτηση των πολιτών», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments