Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση επανασυσπείρωσης και κάλυψης του αντιπολιτευτικού κενού

ΝΔ: Επιχείρηση επανασυσπείρωσης και κάλυψης του αντιπολιτευτικού κενού

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο γαλάζιος οδικός χάρτης έως την κάλπη.

Μια νέα πολιτική άσκηση με αστάθμητους παράγοντες καλείται να λύσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, επιχειρώντας να δημιουργήσει καθαρό διάδρομο για τις επόμενες 90 ημέρες. Και αυτό γιατί αφενός θα συνεχίσει να υλοποιεί το προεκλογικό πρόγραμμά της και αφετέρου θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για επανασυσπειρώσει την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας και να καρπωθεί τα οφέλη από το αντιπολιτευτικό κενό που έχει δημιουργηθεί. Το στοίχημα είναι σύνθετο και υψηλών απαιτήσεων με απώτερο στόχο να μην «ξεφουσκώσει» το ποσοστό της ΝΔ στην ευρωκάλπη λόγω κυβερνητικής φθοράς, ψήφου αντίδρασης, ενώ καραδοκεί και η αποχή με την επιστολική ψήφο να αποτελεί αντίδοτο στα δυνητικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Η κυβέρνηση κινείται, όπως ενημερώνει το newsbeast, στην κατεύθυνση του να κλείνει μέτωπα, όπως με τους αγρότες επιχειρώντας να απορροφήσει τους κραδασμούς, ενώ επίκειται στις 11 Μαρτίου νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς ο ίδιος αναμένεται να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή. Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του ερχόμενου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να παρουσιαστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων, ένα ζήτημα που αποτελεί πληγή για τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. Επόμενο crash test για την κυβέρνηση η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ένα στοίχημα που θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση, ενώ ήδη διχάζει το ΠΑΣΟΚ πυροδοτώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος δηλώνει ότι θα το καταψηφίσει και βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου εμφανίζονται υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης αυτής.

Οι κομματικές μηχανές της γαλάζιας παράταξης αρχίζουν να μαρσάρουν καθώς στόχος είναι η κομματική βάση να συσπειρωθεί. Για το λόγο αυτό ήδη υπουργοί και βουλευτές έχουν αρχίσει εκ νέου τις περιοδείες με στόχο να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολιτών αλλά και να επικοινωνήσουν την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Μπαράζ ταξιδιών θα ξεκινήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην περιφέρεια μεταφέροντας το μήνυμα ότι θα πρέπει οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν για την επόμενη πενταετία να είναι ικανοί και αξιόπιστοι καθώς το διακύβευμα είναι μεγάλο, δεδομένου ότι απαιτείται εργώδης διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα χρηματοδοτήσουν έργα- τομές για τη χώρα.

Το βλέμμα του Μαξίμου είναι όμως στραμμένο και στο κενό που έχει προκύψει από την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα διαλυτικά σύνδρομα που τον διακατέχουν ειδικά μετά το επεισοδιακό συνέδριο του περασμένου τετραημέρου μπορεί να οδηγήσουν πολλά μέλη της κυβέρνησης στην αυταπάτη ότι δεν απειλούνται από κανέναν.

Αυτό, είναι που δεν θέλει καθόλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι όλοι κρινόμαστε καθημερινά αλλά και ότι βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η κάλυψη λοιπόν αυτού του κενού είναι άλλη μια αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας το κυβερνητικό επιτελείο στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα σε όσους υπουργούς δείχνουν σημάδια επανάπαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments