Διεθνή

Πορτογαλία: Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή 10 Μαρτίου

Πορτογαλία: Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή 10 Μαρτίου

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Flag of Portugal

ΗΠορτογαλία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, 10 Μαρτίου

Η Πορτογαλία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, 10 Μαρτίου. Στην εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι πρωθυπουργοί κάνουν το ντεμπούτο τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα παραιτήθηκε μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης, όταν ενεπλάκη σε υποτιθέμενη υπόθεση διαφθοράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόζα, προκήρυξε εκλογές.

Οι υποψήφιοι που παρουσιάζονται δεν είναι άγνωστοι, γιατί έχουν ήδη διατελέσει βουλευτές στη Συνέλευση.

Το ερώτημα που κάνουν πολλοί όταν έρχονται αντιμέτωποι με το κάλεσμα είναι ποια ηγετική ικανότητα έχουν για να πάρουν αρκετές ψήφους ή να σχηματίσουν συμμαχίες για να κυβερνήσουν.

Οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δείχνουν την κεντροδεξιά ως το φαβορί, αλλά απομένει ακόμη μια εβδομάδα για την εκστρατεία.

Εάν χάσουν, οι σοσιαλιστές προσφέρθηκαν να διευκολύνουν μια κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας με στόχο να σταματήσει την αναμενόμενη άνοδο της ακροδεξιάς. Ο Τσέγκα, με περισσότερο από 17% πρόθεση ψήφου, είναι προς το παρόν η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα μετά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που θα συγκέντρωνε το 27% των ψήφων.

Συνολικά, σε αυτές τις εκλογές παρουσιάζονται τα οκτώ κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και άλλα επτά που πρωτοεμφανίζονται, τέσσερα από αυτά δεξιά ή ακροδεξιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments