Πολιτική

Άδωνις: Δίνουμε πάνω από 500 εκατ. ευρώ για την πρωτοβάθμια υγεία [vid]

Άδωνις: Δίνουμε πάνω από 500 εκατ. ευρώ για την πρωτοβάθμια υγεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στην πλήρη και εκ βάθρων ανακαίνιση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας προχωρά το αρμόδιο υπουργείο, όπως τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανακαινίζουμε πλήρως τα 157 από τα 318 κέντρα υγείας

Στην πλήρη και εκ βάθρων ανακαίνιση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας προχωρά το αρμόδιο υπουργείο, όπως τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τα κέντρα υγείας, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «από τα 318 κέντρα υγείας της χώρας έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και πάμε σε πλήρη ανακαίνιση και σε εκσυγχρονισμό τα 157, δηλαδή πάνω από τα μισά κέντρα υγείας αναβαθμίζονται πλήρως. Τέτοιου μεγέθους αναβάθμιση δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κτιριακή αναβάθμιση και για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού».

«Παράλληλα», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης, «προσλαμβάνουμε φέτος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πάνω από 400 γιατρούς και πολλές εκατοντάδες νοσηλευτές. Άρα κάνουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων σε ετήσια βάση και σε γιατρούς και σε νοσηλευτές και σε λοιπό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, έχουμε τη μεγάλη αναβάθμιση του θεσμού του προσωπικού ιατρού. Προχωράμε τη μεταρρύθμιση του προσωπικού γιατρού και τη φέρνουμε στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την πρωτοβάθμια υγεία είναι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2024-5. Είναι πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι ΕΣΠΑ. Η ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας είναι στοίχημα για μένα και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις αντιδράσεις ιατρών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας καταλόγισε στον κ. Ανδρουλάκη έλλειμα σοβαρότητας, λέγοντας πως «οι φόβοι των ιατρών και των επαγγελματιών της υγείας είναι υποκριτικοί. Η κλινική που θα κάνει απογευματινά χειρουργεία δεν πρόκειται να μειώσει το ρυθμό των πρωινών χειρουργείων. Κάθε νοσοκομείο θα αποφασίσει μόνο του για το εάν θα κάνει απογευματινά χειρουργεία. Υπάρχει ενθουσιασμός για τη μεταρρύθμιση που προωθεί τα απογευματινά χειρουργεία. Βάζουμε μπροστά μια μεταρρύθμιση που συζητήθηκε για πρώτη φορά το 1992. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει πως συμφωνεί με τα απογευματινά χειρουργεία, αλλά ότι δεν είναι ίδιο ακριβώς με αυτό που προώθησε ο υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments