Πολιτική

Ο Τσίπρας ξεκόβει από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας ξεκόβει από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367683] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" στη χθεσινή εκδήλωση της "Καθημερινής".

Τους λογαριασμούς του με το κυβερνητικό του παρελθόν υπό την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έκλεισε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή συνέδριο για την επέτειο των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση. Στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του, έξι μήνες μετά από την παραίτησή του από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε λάθη και «ατυχείς» χειρισμούς, «έδειξε» πρόσωπα και καταστάσεις που κόστισαν στην πολιτική κληρονομιά του, αλλά και έστειλε μηνύματα στους παλιούς και νέους συντρόφους του, παραμένοντας πολιτικά «παρών».

Έξι μήνες μετά την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο και αποστασιοποιημένος πλέον από τα κομματικά τεκταινόμενα και τους χειρισμούς της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μίλησε στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη περισσότερο ως υπερκομματικός παραταξιάρχης εκφράζοντας την αγωνία του για τον ευρύτερο χώρο, για το πολιτικό σύστημα και με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε αρκετά για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, για τις προοδευτικές δυνάμεις και την «κυβερνώσα Αριστερά», για τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία για τις οποίες οφείλει να αγωνίζεται η Αριστερά, αλλά δεν είπε ούτε μία φορά τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», καθιστώντας κάτι παραπάνω από σαφείς τις διαχωριστικές γραμμές που ο ίδιος πλέον προτίθεται να θέσει με την Κουμουνδούρου.

Εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την επικείμενη άνοδο της ακροδεξιάς και την αντιπολιτική τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «η αδυναμία του προοδευτικού χώρου και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να παίξει το ρόλο της μέσα στη βουλή» θα φουντώσει ένα «κύμα αντιπολιτικής», εφόσον «δεν καταφέρουν οι προοδευτικές δυνάμεις να γίνουν από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον άθροισε με τις «προοδευτικές δυνάμεις».

Ο πρώην Πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως «στην υπόθεση της Novartis και στην υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών, η διαχείριση που κάναμε ήταν ατυχής», για να συμπληρώσει απολογητικά πως «πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο πλαίσιο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και καταλήγαμε να έχουμε τα ίδια και χειρότερα». Στην ίδια κατεύθυνση, η υπόθεση της Novartis δημιούργησε εχθρούς, «σε μια περίοδο που αναζητούσαμε συμμάχους», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως «υπήρχαν λάθη στους χειρισμούς μας». Κατά τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι «ατυχείς» χειρισμοί αποτύπωσαν τελικά μια εικόνα εντελώς διαφορετική από τις αρχικές προθέσεις του, με αποτέλεσμα να θιγούν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα».

Η παρέμβαση αυτή του πρώην πρωθυπουργού μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο ειδικά, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης -ο οποίος, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη παύθηκε από συντονιστής των τομεαρχών, επιστρέφοντας στη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας- καταφέρεται κατά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον ρόλο της Δικαιοσύνης.

«Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής» έγραψε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων.

Μετά τον Παύλο Πολάκη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα σχολίασε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει τα εξής: «”Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή”. Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. όταν το ωωωτιείπε παίρνει επικές διαστάσεις….».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments