Nέα της αγοράς

Ντουμπάι: Στόχος η συγκέντρωση 429 εκατ. δολ. από την IPO της Δημόσιας Εταιρείας Στάθμευσης

Ντουμπάι: Στόχος η συγκέντρωση 429 εκατ. δολ. από την IPO της Δημόσιας Εταιρείας Στάθμευσης

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Dubai's stunning skyline wallpaper

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η τελευταία αρχική δημόσια προσφορά της κυβέρνησης του Ντουμπάι εξαντλήθηκε μόλις άνοιξαν τα βιβλία, με τους επενδυτές να σπεύδουν να εξαγοράσουν μετοχές στη Δημόσια Επιχείρηση Στάθμευσης της πόλης.

Τα βιβλία για την εισαγωγή της Parkin Co. PJSC, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 1,57 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (429 εκατομμύρια δολάρια), καλύφθηκαν σε όλο το εύρος τιμών μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα την Τρίτη, αναφέρει το Bloomberg.

Το εύρος τιμών για το Parkin ορίστηκε από 2 dirhams έως 2,10 dirhams ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Το Επενδυτικό Ταμείο του Ντουμπάι πουλά 749,7 εκατομμύρια μετοχές ή ποσοστό 25%.

Η περίοδος εγγραφής κλείνει στις 12 Μαρτίου για τους ιδιώτες επενδυτές και μία ημέρα αργότερα για τους διαχειριστές κεφαλαίων. Η τελική τιμή θα ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου και η μετοχή αναμένεται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στις 21 Μαρτίου.

Ιδιωτικοποιήσεις

Η πώληση του μεριδίου της Parkin είναι η έκτη ιδιωτικοποίηση από την κυβέρνηση του Ντουμπάι ως μέρος ενός σχεδίου, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2021.

Οι καταχωρίσεις των περιφερειακών κυβερνήσεων προκάλεσαν έκρηξη IPO στον Κόλπο, με έναν αριθμό προσφορών να υπερκαλύπτεται καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στην περιοχή εν μέσω υψηλών τιμών πετρελαίου. Πολλοί προσελκύονται από τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις που προσφέρουν οι εταιρείες, καθώς και από τις ισχυρές επιδόσεις μετά την αγορά.

Τον Δεκέμβριο, το Ντουμπάι συγκέντρωσε 315 εκατομμύρια δολάρια από την IPO της επιχείρησης ταξί της πόλης, Dubai Taxi Co.

Η Parkin αναμένει ότι η ζήτηση για δημόσιους χώρους στάθμευσης θα αυξηθεί κατά 60% έως το 2033 εν μέσω ταχείας αύξησης του πληθυσμού του Ντουμπάι. Εργαζόμενοι συρρέουν στην πόλη τόσο από την Ασία όσο και από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα μια σειρά μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων ευκολότερων κανόνων μακροχρόνιας διαμονής και βίζες για όσους αναζητούν εργασία.

Η εταιρεία σκοπεύει να πληρώσει ένα ελάχιστο μέρισμα είτε 100% των κερδών είτε ελεύθερες ταμειακές ροές στα ίδια κεφάλαια για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2024, ανάλογα με το ποιο είναι υψηλότερο.

Η Emirates NBD Capital, η Goldman Sachs Group Inc. και η HSBC Holdings Plc είναι από κοινού παγκόσμιοι συντονιστές για την IPO της Parkin, ενώ η Rothschild & Co. είναι ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments