Πολιτική

Αύριο ξεκινά στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Αύριο ξεκινά στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις", Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, ημέρα της ψηφοφορίας, θα πραγματοποιηθεί και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αύριο ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που θα δίνει το δικαίωμα να λειτουργήσουν και στη χώρα μας παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού περιλαμβάνει διατάξεις «για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» και προβλέπει την δυνατότητα ίδρυσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που δεν θα είναι κρατικά και θα είναι μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα, με την κυβέρνηση να επιμένει πως από τα 205 άρθρα τα 176 αφορούν την αναβάθμιση του υπάρχοντος δημόσιου πανεπιστημίου.

Κατά πάσα πιθανότητα, επίσης, τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα λάβει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναμένονται τοποθετήσεις και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments