Πολιτική

Στις 11:00 η ομιλία του Μητσοτάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην ολομέλεια της Βουλής

Στις 11:00 η ομιλία του Μητσοτάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην ολομέλεια της Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Στις 13:30, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmed Al Jaber, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιερρακάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Αν διαπιστωθεί κερδοσκοπία, θα αφαιρείται η άδεια

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των φοιτητών, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.

«Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο νόμος έχει 205 άρθρα. Από αυτά, τα 176 αφορούν κατ’ αρχήν τα δημόσια πανεπιστήμια και σε αυτά νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διαφοροποίησης. Το έχω τονίσει και στην Ολομέλεια της Βουλής, οπότε να δούμε τι θα συμβεί σε αυτά τα άρθρα. Έχει ήδη ειπωθεί από κάποια κόμματα αυτό – και θέλω να ξεχωρίσω τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχουν κομμάτια του νομοσχεδίου υπό το δικό της ιδεολογικό πρόσημο που θα υπερψηφίσει και άλλα που θα καταψηφίσει», ανέφερε στην αρχή ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε για την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων ότι «μόνο εμείς και η Κούβα αρνούμαστε την ύπαρξη μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. (…) Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, και το επόμενο εικοσιτετράωρο ακόμα κι από κόμματα που διαφωνούν, θα ενσωματωθούν ιδέες και προτάσεις σε όλο το νομοσχέδιο και στα 205 άρθρα. Είμαστε εκεί για να ακούσουμε οποιαδήποτε πρόταση, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments