Trash

Νουσρέτ: Κλείνει τη θέρμανση σε εστιατόριο που χρεώνει 800 ευρώ την μπριζόλα και αφήνει απλήρωτο το προσωπικό

Νουσρέτ: Κλείνει τη θέρμανση σε εστιατόριο που χρεώνει 800 ευρώ την μπριζόλα και αφήνει απλήρωτο το προσωπικό

Πηγή Φωτογραφίας: Nusret GÖKÇE/swm.vip

Μικρές περιουσίες έχουν ξοδευτεί σε µόνο ένα βράδυ στα µαγαζιά του, αλλά εκείνος µαζεύει, µαζεύει...

∆εν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην βοηθός χασάπη, νυν κορυφαίος επιχειρηµατίας και, θεωρητικά, σεφ Νουσρέτ Γκιογκτσέ κατηγορείται για «καβούρια» στις τσέπες.

Μικρές περιουσίες έχουν ξοδευτεί σε µόνο ένα βράδυ στα µαγαζιά του, αλλά εκείνος µαζεύει, µαζεύει… «Σαν άλλος Σκρουτζ», θα γράψουν οι επικριτές του. Τώρα κατηγορείται πως έκλεισε τη θέρµανση στο λονδρέζικο εστιατόριό του.

View this post on Instagram

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

O Νουσέρτ Γκιόγκτσε κάνει οικονομία στο ρεύμα και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους

«Κλείνει τη θέρµανση για να κάνει οικονοµία, παρά τα κέρδη, ενώ χρεώνει 700 λίρες την πιο ακριβή µπριζόλα του», γράφει ο «Guardian». Το «Nusr-Et», το εστιατόριο του Σαλτ Μπέι, όπως τον αποκαλούν πλέον, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Park Tower», είναι γνωστό για την έναντι 680 λιρών wagyu striploin µπριζόλα του. Ωστόσο, πρόσφατα αποφάσισε να περιορίσει τις δαπάνες του. Λες και είχε ανάγκη. Aυτό, µάλιστα, παρά την αύξηση των κερδών κατά 44% (µιλάµε για 3,3 εκατοµµύρια λίρες το 2022 και για 13,6 εκατοµµύρια λίρες το 2023).

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου έλαβαν µερίσµατα 2,8 εκατοµµυρίων λιρών. Ο Σαλτ Μπέι εννοείται, ως µεγαλοµέτοχος, τα περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά, το εστιατόριο γνωστοποίησε ότι επιδιώκει «να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση σε λειτουργικό επίπεδο».Σε αυτό το πλαίσιο, εδώ και µερικές µέρες αποφάσισαν να σβήσουν την κεντρική θέρµανση µετά το κλείσιµο. Ακόµα και στις ώρες αιχµής, «όταν η ζήτηση για θέρµανση είναι µικρότερη», επισηµαίνει ο «Guardian». Επίσης, τα φώτα δεν µένουν ανοιχτά όταν είναι κλειστό το εστιατόριο.

Επιπλέον, η ανακαίνιση περιελάµβανε φώτα LED και «εγκατάσταση εξοικονόµησης ενέργειας». ∆ιαβάζουµε πως το εστιατόριο, που άνοιξε το 2021, για να µειώσει τα κόστη, έβγαλε, επιπροσθέτως, από το µενού µπριζόλα καλυµµένη µε χρυσό, που κόστιζε 1.450 λίρες. Πλέον, έχει µόνο µπακλαβά µε χρυσό, που κοστίζει 50 λίρες. ∆εν είναι η πρώτη φορά που o σεφ κατηγορείται για τσιγκουνιά. Το 2021 τον είχαν µηνύσει πέντε υπάλληλοί του από το εστιατόριό του στο Μανχάταν για κακοπληρωτή – δεν τους είχε δώσει τους µισθούς τους στην ώρα τους ούτε καν τα φιλοδωρήµατά τους.

Ο δικηγόρος των ψηστών, Λούις Πέτσµαν, δήλωσε στο CNBC ότι, «ενώ απαιτούσε να δουλεύουν περισσότερες από 70 (!) ώρες µέσα σε µία εβδοµάδα, παρ’ όλ’ αυτά δεν τους πλήρωνε κανονικά». Αποτέλεσµα; Ο Σαλτ Μπέι αναγκάστηκε να πληρώσει 230.000 δολάρια, καθώς τους απέλυσε. Mε αλυσίδα που εκτείνεται από την Κωνσταντινούπολη έως τη Μύκονο, το Ντουµπάι, το Αµπου Ντάµπι, το Μαϊάµι και το Ντάλας, µιλάµε για κροίσο.

Ποιος είναι ο Νουσέρτ Γκιόγκτσε

Γεννηµένος το 1983 στο Ερζερούµ της Τουρκίας, από φτωχή κουρδική οικογένεια, µε πατέρα εργάτη σε ορυχεία, έζησε δύσκολες στιγµές. Τα οικονοµικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν δέκα χρόνων, για να δουλέψει. Και δούλεψε, η αλήθεια είναι. Πολύ. Αποτέλεσµα; «Τι στο καλό είναι ένα χρυσό µπέργκερ; 100 λίρες… Είναι το καλύτερο µπέργκερ στον κόσµο; Και 630 λίρες για µια µπριζόλα; Θα είχα αρνηθεί να πληρώσω και θα έφευγα… Αυτό είναι απολύτως γελοίο. 44 λίρες για Red Bull είναι επίσης ανοησίες», αναφέρει πελάτης του. Ποιος νοιάζεται; O Σαλτ Μπέι από πιτσιρικάς δούλευε.

Από το Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο Μπουένος Αϊρες, για να µάθει περισσότερα για το κρέας. Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε σε εστιατόρια προκειµένου να αποκτήσει εµπειρία ως µάγειρας και εστιάτορας και ονειρευόταν να γίνει σεφ στις ΗΠΑ. «Hθελα πάντα να ανοίξω ένα εστιατόριο», δήλωσε στο NBC News. Το 2010, στα 27, έκανε το όνειρό του πραγµατικότητα ανοίγοντας το πρώτο του ψητοπωλείο «Nusr-Et» στη γειτονιά Etiler της Κωνσταντινούπολης, µε 8 τραπέζια και 10 υπαλλήλους. Αφού γνώρισε τον Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ µε το γεύµα του στο εστιατόριο που προσφέρθηκε να επενδύσει, ο Νουσρέτ άνοιξε καταστήµατα στη Μέση Ανατολή. Το όνοµα της αλυσίδας εστιατορίων του («Nusr-Et») προέρχεται από το δικό του όνοµα και τη λέξη «Et», που σηµαίνει «κρέας» στα τουρκικά.

View this post on Instagram

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Οι κριτικές για τα πιάτα του διίστανται, ενώ από όλους τους κριτικούς εστιατορίων χαρακτηρίζονται «πανάκριβα». Τα βίντεό του, όπου επιδεικνύει την ικανότητά του µε τα µαχαίρια ή κάνει γυµνόστηθος γυµναστική, παίρνουν χιλιάδες «like», ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον σταµατούν 1.000 θαυµαστές την ηµέρα. Μας έρχεται µια βαρεµάρα όµως… Ειδικά µε «καβούρια» στην τσέπη… Με τα σκούρα κοστούµια του και το σήµα κατατεθέν του, που είναι τα γυαλιά ηλίου του, ο διάσηµος σεφ έχει αποκαλέσει τον εαυτό του The Saltfather, δηµοσιεύοντας πολυάριθµες παρωδίες της κλασικής µαφιόζικης ταινίας «The Godfather». Πόσο περισσότερο να βαρεθείς… Οφείλουµε πάντως να του δώσουµε credits γιατί διαφηµίζει τη Μύκονο ως τον «αγαπηµένο» του τόπο. Να τα λέµε κι αυτά. (Ευχαριστούµε…)

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments