Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις πρόεδροι στο ίδιο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις πρόεδροι στο ίδιο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η νέα παρέμβαση Τσίπρα, η ηγετική παρουσία Φάμελλου.

Με τρεις διαφορετικές εκδοχές εμφανίστηκε χθες δημόσια στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο πρώην, ο νυν και ο… αναπληρωτής Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σε ένα σκιώδες θέατρο εντυπώσεων, με φόντο την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τοποθέτησης του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος του κόμματος, Στ. Κασσελάκης, ο οποίος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για διακοπές στην Αρκαδία, παρενέβη σχεδόν ταυτόχρονα με ανάρτησή τουστα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματική μπίζνα της ΝΔ με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise».

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν τρεις πρόεδροι είναι ενδεικτική των τριών τάσεων που κυριαρχούν αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου. Οι ομαδοποιήσεις μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι ρευστά, αλλά το σκηνικό διαμορφώνει τους όρους ύπαρξης του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «εγώ και οι σύντροφοί μου συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις από το ‘81 και πολλές φορές δεχθήκαμε και προπηλακισμό από δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ως βουλευτή μας χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από την Μαλαματίνα επί διακυβέρνησης σας. Ναι κάνουμε τέτοια ‘καριέρα’, με τους φοιτητές με τους εργάτες στις κινητοποιήσεις και στην διεκδίκηση δικαιωμάτων. Εσείς που κάνατε καριέρα ακριβώς;», σχολίασε. Είπε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε στον κ. Κασσελάκη τη δυνατότητα να μιλά για το δημόσιο πανεπιστήμιο, «αλλά εσείς πήγατε σε δημόσιο πανεπιστήμιο και έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για δημόσιο πανεπιστήμιο;».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε πως ο νόμος για τα μη κρατικά, με κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί σήμερα, μια αντιδραστική ρεβάνς. Νομοθετεί τη δυνατότητα ίδρυσης κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε πως «ακόμα κι αν η ίδρυση – παρά το Σύνταγμα- ιδιωτικών και κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, γίνει σήμερα νόμος του κράτους, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα ευδοκιμήσει».

“Από το 15% για την Παιδεία της δεκαετίας του 1960 ως το Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία του Πολυτεχνείου και τους αγώνες των μαθητών, των φοιτητών και των δασκάλων τους τα νεότερα χρόνια, οι αγώνες για τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία ήταν πάντα συνυφασμένοι με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη. Γιατί μια κοινωνία που δεν παρέχει σε όλες και όλους ισότιμα το δικαίωμα στη μόρφωση είναι μια κοινωνία καταδικασμένη σε μαρασμό”, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments