Πολιτική

Παπασταύρου: Ελλιπής η συγγνώμη του κ. Τσίπρα

Παπασταύρου: Ελλιπής η συγγνώμη του κ. Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [365868] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 4η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Επικρατείας σε μια de profundis πολιτική εξομολόγηση.

Σε μια εκ βαθέων πολιτική συνέντευξη προβαίνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταύρος Παπασταύρου.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο κ. Παπασταύρου τονίζει πως “η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα ήταν ελλιπής. Στις 20 Απριλίου 2016, ως πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι αν δικαιωνόμουν, όπως και έγινε, θα ζητούσε συγγνώμη. Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να μου αρνείται τη στοιχειώδη ηθική δικαίωση, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της λάσπης και του διασυρμού που υπέστην επί έξι χρόνια. Έξι χρόνια εφιαλτικά, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς αντιπάλους μου”.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Σταύρο Παπαντωνίου, ο υπουργός Επικρατείας αντιπαραβάλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά με αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως “ένα «αόρατο νήμα» συνδέει τη διακυβέρνηση της χώρας του Αντώνη Σαμαρά το 2012-2014 με την από το 2019 διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν εκείνη η κυβέρνηση που τότε κράτησε –με τις θυσίες του ελληνικού λαού– την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ήταν εκείνη η κυβέρνηση που έθεσε τα θεμέλια στα οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα”.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα ανοίγματα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας προς τον πολιτικό χώρο του Κέντρου, ο κύριος Παπασταύρου επισημαίνει πως δεν υφίσταται ζήτημα ιδεολογικής και πολιτικής μετάλλαξης του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι “η φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας είναι πολυσυλλεκτική. Ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που πρώτος «πάντρεψε» τη Δεξιά με το Κέντρο. Σήμερα, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, είμαστε η παράταξη την οποία εμπιστεύθηκε το 41% των Ελλήνων στις τελευταίες εθνικές εκλογές – και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Τα ανοίγματα όχι μόνο δεν μας απομακρύνουν από τη βάση μας, αλλά τη διευρύνουν, εντάσσοντας στο κόμμα μας όσους ασπάζονται τις αξίες και τα ιδανικά μας”.

Ερωτηθείς για την περιπέτεια που βιώνει ο Φρέντι Μπελέρης, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι “η υπόθεση εκθέτει σοβαρά την Αλβανία και τους θεσμούς της. (…) Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει και θα συνεχίσει να θέτει το θέμα συστηματικά σε όλα τα ευρωπαϊκά fora. Εχει, δε, διασυνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας με τον σεβασμό του κράτους δικαίου.”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments