Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει επίδομα Πάσχα – Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός [vid]

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει επίδομα Πάσχα – Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αλλά και τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και το εάν θα δοθεί τελικά έκτακτο επίδομα Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, την τραγωδία στα Τέμπη, το ζήτημα της ακρίβειας, τα πανεπιστήμια, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και τις ευρωεκλογές.

Για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, ενώ επισήμανε ότι έχουν γίνει ήδη συλλήψεις.

Για τα φαινόμενα βίας 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στα φαινόμενα βίας στα σχολεία και υποστήριξε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες μετά και τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη προ ημερών. «Οι ύποπτοι θα δικαστούν» υποστήριξε και τόνισε ότι πλέον υπάρχει και μια κινητοποίηση της κοινωνίας.

Σχετικά με το μπούλινγκ στα σχολεία ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ενεργοποιείται η πλατφόρμα για το μπούλινγκ ενώ παράλληλα υπάρχει ενίσχυση με ψυχολόγους στα σχολεία.  Έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας κυρίως στις γειτονιές. Υπάρχει μια αισθητή βελτίωση αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα του πολίτη.

«Υπάρχει πρόοδος ως προς την Greek mafia» υποστήριξε.

Για την οπαδική βία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα. «Η εικόνα των  γηπέδων φαίνεται πως δεν υπάρχει ένταση πια» είπε. Στο μπάσκετ υποστήριξε πως η εικόνα είναι καλύτερη.

Για τα Τέμπη

«Το τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Εκείνη ζήτησε δεύτερο πραγματογνώμονα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το μπάζωμα είπε:  «Τι να συγκαλύψουμε. Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα».

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά.»

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια» τόνισε. Ερωτηθείς αν είναι αυτή τη στιγμής ο σιδηρόδρομος είπε «Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Οι Σύμβαση 717 σύμβαση ολοκληρώθηκε μέχρι που χτύπησε ο Daniel».

«Πρέπει να δούμε όμως και τον ανθρώπινο παράγοντα» ανέφερε.

Για την ακρίβεια

Ερωτηθείς για την ακρίβεια που «μαστίζει» την κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους».

« Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν». «Αυξήσαμε και το επίδομα γέννας» υποστήριξε.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και θα τεθεί από 1η Απρίλιου θα είναι πάνω από 800 ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα υψηλά ενοίκια υποστήριξε ότι τα ενοίκια αυξήθηκαν διότι η οικονομία πάει καλύτερα και η ζήτηση για σπίτια είναι μεγαλύτερη από τη προσφορά. Για το λόγο αυτό κάναμε προγράμματα όπως το «Σπίτι μου», τα προγράμματα « Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» ενώ παράλληλα προχωράμε και σε πρόσθετα προγράμματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα. «Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε» τόνισε.

Για την υγεία

«Ο στόχος μας είναι μέσα στην τετραετία να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ», ανέφερε.

«Σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν, ώστε τα χειρουργεία να είναι δωρεάν για ευάλωτους συμπολίτες μας που περιμένουν πολύ καιρό να χειρουργηθούν», επισήμανε σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία.

Για τα πανεπιστήμια

«Περίμενα ότι τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε γέφυρες συναίνεσης στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια», είπε αρχικά.

«Θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του άρθρου 16. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας», σημείωσε.

«Το 85% του νόμου αφορούσε τα δημόσια πανεπιστήμια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς θέλουμε την Ελλάδα  περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο», τόνισε.

«Όσοι έχτισαν καριέρες στο κίνημα των καταλήψεων, ξαφνικά μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά», υπογράμμισε.

Για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη

Για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ το ’16 ψήφισε έναν νόμο χωρίς λογική. Στοχοποίησαν εμένα και τη σύζυγό μου».

«Οι πολίτες δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είναι αδιανόητο να λέγεται ότι έχω προσεγγίσει τον Κασσελάκη για να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή μας», σημείωσε.

Για τις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το καλύτερο δυνατό είναι ο στόχος της ΝΔ για τις ευρωεκλογές», είπε.

«Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα με τα email της κ. Ασημακοπούλου», τόνισε.

«Πολύ σημαντική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ κατάφερε να συνενώσει κάτω από μία πολιτική ομπρέλα ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

«Μπορέσαμε να ελέγξουμε το μεταναστευτικό πολύ καλύτερα από άλλες χώρες», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αυτό δικαιολογεί πως στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να σημειώσει τόση άνοδο η ακροδεξιά.

«Κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο η επίσκεψή μου στην Τουρκία», είπε.

Για την υπόθεση Μπελέρη

«Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για την υπόθεση Μπελέρη. Έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι ελληνοαλβανικές σχέσεις», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Για την επίθεση στην Οδησσό

«Στην Οδησσό καταλάβαμε τι σημαίνει να είσαι σε εμπόλεμη ζώνη», είπε.

«Το βραχιόλι μου το πήρε η σύζυγός μου στο ταξίδι που κάναμε στην Ινδία», είπε στο τέλος της συνέντευξης για το βραχιόλι που φορούσε στην εκπομπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments