Πολιτική

Άδωνις για καρκινοπαθή αυτόχειρα: Δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού [vid]

Άδωνις για καρκινοπαθή αυτόχειρα: Δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Εντείνουμε την ψυχολογική υποστήριξη των καρκινοπαθών

Στο τραγικό συμβάν του αυτόχειρα καρκινοπαθούς από την Κρήτη αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως είχε εγκαίρως κλειστεί ραντεβού για προγραμματισμένη εξέταση του ασθενή, ο οποίος, όμως, δεν προσήλθε.

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αυτόχειρα καρκινοπαθούς από την Κρήτη. Το θλιβερό γεγονός μας θέτει προ των ευθυνών μας ως προς την ψυχολογική υποστήριξη, που πρέπει να παρέχεται στους καρκινοπαθείς. Η καθυστέρηση του φαρμάκου, που ελάμβανε ο ασθενής, δεν ήταν παραπάνω από μια εβδομάδα. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε στις 4 Μαρτίου, αλλά, τελικά ο ασθενής δεν προσήλθε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Υποπτεύομαι πως ο ασθενής δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οφείλουμε να εντείνουμε, ως σύστημα υγείας, την ψυχολογική υποστήριξη, που παρέχουμε στους καρκινοπαθείς. Το φάρμακο που έπαιρνε ο ασθενής, υπάρχει σε επάρκεια, δεν υπάρχει καμιά έλλειψη. Με δική μου παρέμβαση, έφτασαν στην Ελλάδα 60.000 φιαλίδια. Θέλω όμως να προσθέσω πως κατήγγειλα χθες, από το συνέδριο του Economist, την αθρόα συνταγογράφηση πανάκριβου φαρμάκου, το οποίο αποδείχθηκε πως δεν λειτουργούσε και το οποίο κόστισε πάρα πολλά χρήματα στο σύστημά μας. Σε ό,τι αφορά, δε, την εξέταση του pet scan, η εξέταση είναι πολύ βαριά και τα διαθέσιμα μηχανήματα είναι πολύ λίγα. Για ένα ραντεβού για pet scan μπορεί να χρειαστεί αναμονή ακόμη και έξι μηνών», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments