Πολιτική

Λιβάνιος στην ΚΕΔΕ: “Οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξάγονται στο τέλος Νοεμβρίου”

Λιβάνιος στην ΚΕΔΕ: “Οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξάγονται στο τέλος Νοεμβρίου”

Πηγή Φωτογραφίας: FORUM ΣΠΑΥ 2024 «Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις - Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»,

Την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου τον β΄γύρο, πρότεινε ο Θοδωρής Λιβάνιος

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με θέματα οικονομικού και θεσμικού περιεχομένου, πρότεινε την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου τον β΄γύρο, προκειμένου να μην «παγώνουν» τα δημοτικά συμβούλια για ένα 4μηνο, αλλά και σειρά προτάσεων για την βελτιστοποίηση του ρόλου και του έργου των δήμων.

Επίσης προσέθεσε ο κ. Λιβάνιος πρέπει να δούμε τι θα ισχύσει με τις αποσπάσεις των αιρετών αλλά και το «περιβόητο ζήτημα των οφειλών τών αιρετών στους δήμους ενώ φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ένα έργο να έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2024 να μην έχει δημοπρατηθεί».

Κλείνοντας ο αν. υπουργός παρατήρησε ότι πέρα από την κεντρική χρηματοδότηση των δήμων πρέπει να ενισχυθεί και η ικανότητα των εισπρακτικών υπηρεσιών τους για τους θεσμοθετημένες πόρους, π.χ τέλη καταστημάτων για τραπέζοκαθίσματα κ.ά., να απλοποιηθεί η οικονομική διαχείριση τους κ.λπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments