Πολιτική

ΝΔ: Κωδικός “εκλογική συσπείρωση” ενόψει ευρωκάλπης

ΝΔ: Κωδικός “εκλογική συσπείρωση” ενόψει ευρωκάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη συστράτευση μελών και φίλων αποσκοπεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο σε παραδοσιακά ακροατήρια της ΝΔ επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Οι αγρότες, στους οποίους η ΝΔ σημείωσε πολύ υψηλά ποσοστά στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους με τα τρακτέρ τους μετά από πολλά χρόνια και το συντηρητικό κοινό της παράταξης, το οποίο αντέδρασε στην θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια και τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί την επαναπροσέγγιση τους.

Η μεγαλύτερη πίεση επί των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται από τη Δεξιά, η οποία συζητά έντονα σε επίπεδο κομματικών μελών και δημοτικών συμβούλων, ιδίως στις περιφέρειες. Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, η Ελληνική Λύση υπό τον Κυριάκο Βελόπουλο και το Κόμμα της Νίκης έχουν μεγάλη διείσδυση, με το ποσοστό των ψήφων και των δύο κομμάτων να αυξάνεται σε ορισμένους νομούς πάνω από το 50%. Το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος Βελόπουλου έχει μετρηθεί σε ποσοστό άνω του 10%, ενώ στη Μακεδονία σε ποσοστό 15%.

Ως εκ τούτου, το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το έναυσμα για την εκλογική και πολιτική αντεπίθεση του κυβερνώντος κόμματος. Όπως σημείωσε συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, “η ενωμένη Νέα Δημοκρατία δεν ηττάται από κανέναν”. ‘Ο βασικός εχθρός σε αυτή τη μάχη είναι η αποχή και ο κατακερματισμός της ψήφου ως αποτέλεσμα του εφησυχασμού των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών. Είναι σαφές ότι η γαλάζια παράταξη προηγείται, αλλά το ζητούμενο ήταν και παραμένει  η προσέλευση των κεντροδεξιών πολιτών στην κάλπη του ερχόμενου Ιουνίου.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου άνοιξαν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, ενώ σε μια ξεχωριστή ενότητα του προσυνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, απεύθυναν χαιρετισμό οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Ως ομιλητές συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο κύριος Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως πρόκειται να προβεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ιδιαίτερα, ερωτηθείς για την ακρίβεια που «μαστίζει» την κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Στόχος είναι ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments